Aile hekimlerinin nöbet tepkisi

Aile hekimlerinin nöbet tepkisi -Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürsoy: -Bu uygulamayla aile hekimliği uygulamasının çöküşü başlayacak


GAZİANTEP (A.A) - Sağlık Bakanlığının aile hekimleriyle ilgili nöbet düzenlemesine Gaziantep-Kilis Tabipler Odası tepki gösterdi.
     Oda Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Mehmet Ali Özkara Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimleriyle yaptığı açıklamada, aile hekimlerine nöbet öngören düzenlemeyle ilgili yasal dayanağı olmayan, sağduyudan yoksun ve sınırları belirsiz çeşitli uygulamalar olduğunu savundu.
     Sorunların, çalışanların iyi niyeti ve gayretiyle aşıldığını ifade eden Gürsoy, şöyle konuştu:
     Sağlıktaki dönüşümden halkın gözünde memnuniyet oluşmasının nedeni hekimlerin ve sağlık çalışanlarının üstün çabalarıdır. Düzenlemelerin bütün eksikliklerini kapatarak memnuniyetin oluşmasının başarısı hekimlere ve sağlık çalışanlarına aittir. Sağlıkta dönüşümü, sağlık çalışanlarının iyi niyet ve özverili çalışmalarının görmezden gelerek sağlığı bir siyasi ranta dönüştürme gayreti kabul edilebilir ve sürdürülebilir değildir. Gelinen noktada aile hekimliği uygulamalarıyla sürekli oynayarak ucubeye dönüşmesine razı olmayacağız.
     Gürsoy, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, hastalarından uzaklaştırılarak başka kurumlarda görevlendirilmesinin, aile hekimliğine indirilen bir darbe olduğunu iddia etti.
     Bu kanunla beraber aile hekimlerinin, idarecilerin keyfine göre mesaileri sonrasında acillerde nöbet tutmaya zorlanacağını öne süren Gürsoy, sözlerini şöyle tamamladı:
     Nöbet çıkışında ve ara vermeksizin ertesi gün yorgun ve tükenmiş bir halde mesaisine devam edecektir. Bunun sonucunda kendisine kayıtlı nüfusa vereceği hizmet aksayacak, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet veremeyecek, hata oranları artacaktır. Bu uygulamayla aile hekimliği uygulamasının çöküşü başlayacak, bu güne kadar verilen bütün emekler hızla yok olacak ve Sağlık Bakanlığımızın övünerek söylediği bu tablo ortadan kalkacaktır. Ortaya çıkacak olan yoğunluk ve düzensizlik sosyal problemlerin yanında yorgunluğa, tükenmişliğe ve koruyucu sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olacaktır.
     Gürsoy, Sağlık Bakanlığına seslenerek bu uygulamanın bir an önce kaldırılmasını istedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Aile hekimlerinin nöbet tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER