AİBÜde Temel tasarım sergisi açıldı

AİBÜde Temel tasarım sergisi açıldı


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesinde Temel tasarım sergisi açıldı.
     Sergi hakkında AA muhabirine bilgi veren AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi İlknur Karageyik, Temel Tasarım Sergisinin 2011-2012 eğitim öğretim yılında 1. sınıf öğrencileri tarafından hazırlandığını söyledi.
     60 öğrencinin bir yıl içinde haftalık 8 saatlik dersler sonucu 786 eser oluşturduğunu ifade eden Karageyik, Serginin ilk aşamasında objeler ve teknikler adı altında oluşturulan eserler sergileniyor. 1 Kasım tarihinden sonra ise portreler ve teknikler adı altında ikinci aşama eserleri sergilenecek dedi.
     Öğrencilerin görsel sanatların temelini oluşturan Temel Tasarım Dersi kapsamında çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Karageyik, Sergimizde ve derslerimizde sanatın elemanları olan çizgi, doku, renk, biçim, form gibi ögeleri öğrencilerimize yorumlatıyoruz. Öğrencilerimiz bu ögeleri yorumladılar, bazen soyutlaştırdılar, renk skalalarını kendilerine göre tasarladılar. Bunların yanında sergimizde üç boyutlu resimlerde yer alıyor. Bunlar için de uzun çalışmalar yaptık ve güzel eserler oluşturduk diye konuştu.
     Sergi, 7 Kasıma kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AİBÜde Temel tasarım sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER