AİBÜde Demokratik Anayasanın Çerçevesi semineri

AİBÜde Demokratik Anayasanın Çerçevesi semineri


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Demokratik Anayasanın Çerçevesi konulu seminer düzenlendi.
     AİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Southern Hukuk Üniversitesi Rektörü Freddie Pitcher katıldı.
     Pitcher, demokratik anayasa için, konuşma özgürlüğü, özgür ve bağımsız seçimler, sosyal ve politik haklar, özgür basın, kanun üstünlüğü ve bütün bunları sağlayacak objektif bir kurumun olması gerektiğini belirterek, demokratik anayasanın aynı zamanda içinde bulunduğu toplumun özel şartlarını da kapsaması gerektiğini bildirdi.
     Bu şartlara uygun hazırlanan anayasaların uzun ömürlü olacağını kaydeden Pitcher, 21. yüzyıl anayasacılığı, anayasa yazmayı yeniden tanımlıyor ve demokratik katılımcılığı da anayasa hazırlama sürecine katıyor. Halkın hem içerik hem de oylamada katılımı sağlanmalı. Katılım olmazsa birey bu süreci ve anayasayı sahiplenmez diye konuştu.
     Konuşmasında ABD anayasasından da bahseden Pitcher, 18. yüzyılda hazırlanmış bu anayasanın değiştirilmesinin çok zor ve içerik olarak sert bir anayasa olduğunu dile getirerek, günümüze kadar anayasanın sadece 27 maddesinin değiştirilebildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AİBÜde Demokratik Anayasanın Çerçevesi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER