Ahmet Kaplan, 12 Dev Adam Basketbol

Ahmet Kaplan, 12 Dev Adam Basketbol Okulunu ziyaret etti


YOZGAT (A.A) - Beko Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımında forma giyen Ahmet Kaplan, Sorgun 12 Dev Adam Basketbol Okulunu ziyaret ederek, minik basketbolcularla sohbet etti.
     Sorgun Spor Salonunda öğrencilerle bir araya gelen Kaplan, İncesu köyünde doğduğunu, basketbola 18 yaşında başladığını anlattı.
     Ahmet Kaplan, bu günlere gelmesinde eski Basketbol Yozgat İl Temsilcisi Ferhat Erdemin büyük katkısı olduğunu belirterek, şunları anlattı:
     Ben basketbola başlamaya karar verdiğimde önce Ferhat hocamın yanına gittim. Basketbol ile ilgili hiç bir şey bilmiyordum ve ona Benim sadece boyum ve çalışma azmim var. Beni basketbolcu yapar mısınız- dedim. O da kabul etti ve böylelikle basketbol kariyerim başlamış oldu. Geçtiğimiz yıl Edirne Olinde oynadım. Bu yıl Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımında forma giyiyorum. Pivot mevkiinde oynuyorum. Önümde iki yabancı olduğu için, ilk 5te forma şansı bulamıyorum, sonradan oyuna giriyorum. Boyum 2,07 santimetre. 2. ligde oynadığım sezon en iyi uzun seçildim. Basketbola başlarken de Mirsat Türkcanı kendime örnek aldım. Unutmayın, iyi müdafaa sizleri şampiyon yapar, iyi hücum ise maç kazandırır
    
     -Kaymakam Kılıç-
    
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç ise İncesu köyünden böyle bir basketbolcunun çıkmış olmasının gurur verici olduğunu belirterek, İmkansızlıklar içinde basketbola başlayan ve böyle büyük başarıya imza atan Ahmeti kutluyorum. Onun hiç bir imkanı yoktu. Sizlerin ise bir çok imkanı var. Onun çalışacağı bir salonu, oynayacağı bir basketbol topu yoktu. Sizler ise bunların hepsine sahipsiniz. O zaman sizlerde bu başarıyı yakalayabilir, büyük takımlarda forma giyebilirsiniz dedi.
     Konuşmaların ardından gösteri yapan Kaplan, daha sonra minik basketbolcuların formalarını imzaladı.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Ahmet Kaplan, 12 Dev Adam Basketbol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER