Ahlatlı öğrencinin proje başarısı

Ahlatlı öğrencinin proje başarısı


BİTLİS (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışmasında, Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesinin projesi birinciliğe layık görüldü.
     Bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında düzenlenen yarışmada, Sadullah Gencer Anadolu Lisesinde okuyan Tuğçe Gülbaharın Bugün Ne Giysem adlı projesi, sosyoloji branşında Van Bölge Proje Serginde birinci oldu.
     Ahlat Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, yaptığı açıklamada, yarışmada elde edilen başarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
     Projenin yapımında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Kılıç, TÜBİTAK projelerinde il genelinde kabul gören 14 projenin 5i ilçemize ait. Bu 5 projeden 4ü ise Sadullah Gencer Anadolu Lisesine ait. Van Bölge Proje Sergisine gönderilen 5 projeden 1i sosyoloji dalında birinci oldu. Bu başarının devamını bekliyoruz dedi.
     Gülbahar ise, Bu Gün Ne Giysem adlı projesini, Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda başlatacağı kıyafet serbestliği üzerine hazırladığını belirtti.
     Proje çerçevesinde kıyafet yönetmeliği değişikliği için anket çalışması yaptığını bildiren Gülbahar, Bu çerçevede 100 öğrenci, 100 öğretmen ve 100 veliyle görüşerek anket yaptım. Anket sonucunda öğrenciler serbest kıyafet uygulamasını isterken, öğretmen ve veliler bu uygulamayı istemedi. Projenin yarışmada birinci seçilmesinden mutlu oldum diye konuştu.
    
     Muhabir: Selcan Bayar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatlı öğrencinin proje başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER