Ahlattaki tarihi binalar tehlike saçıyor

Ahlattaki tarihi binalar tehlike saçıyor


BİTLİS (A.A) - Ahlat ilçesinde kültür varlığı olarak tescillenen tarihi binalar tehlike saçıyor.
     İlçedeki tarihi evlerden birinde barınan Nadir Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaldığı evin tescilli olduğunu, bu nedenle evi onaramadıklarını belirterek, mağdur olduklarını söyledi.
     Evin tamamen harabe olduğu için yıkılma tehlikesi taşıdığını belirten Uludağ, bunun yanı sıra evde akrep, fare ve böcekler olduğunu, büyük sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
     Uludağ, Vandan giden görevlilerin binayı yaptıracağız dediğini ancak, projesini hazırlamasına rağmen restorasyon yaptıramadığını dile getirdi.
     Naime Uludağ ise evde günde 5-6 tane akrep öldürdükleri evde, bir o kadar fare yakaladıklarını vurgulayarak, çocuklarının korkudan uyuyamadığına dikkati çekti.
     Uludağ, Farelerle mücadele etmek için evde kedi besliyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım. Paramız olsa bir saniye burada durmayacağız. Ancak maddi imkanımız da yok. Bu nedenle bu evde yaşamak zorundayız dedi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de Bitlis il merkezi ve ilçelerinde bulunan tescilli yapıların onarımını yapmak isteyenlere gerekli yardımı sağladıklarını kaydetti.
     Işıkgör, Yapıda kalanlar usulüne uygun olarak projelerini yaptıktan sonra Van Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna sunuyor. Buradan onay olan projelere, Kültür ve Turizm Bakanlığı ayni, nakdi ve teknik yardım isteyen gerçek ve tüzel kişilere, gerekli yardımı yapıyoruz. Hatta bu yıl buna ilişkin bir duyuru da yayınladık ve bunu yerel gazetelerde de yayımlattık. Ancak bu yıl Ahlattan bize müracaat olmadı diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Ahlattaki tarihi binalar tehlike saçıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER