Ahlatta velilerin okul binası endişesi

Ahlatta velilerin okul binası endişesi


BİTLİS (A.A) - Ahlat Yunus Ensari İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrencilerin velileri, çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.
     Veliler, Van ve Ercişte geçen yıl yaşanan depremlerden sonra, hasar gören Yunus Ensari İlköğretim Okuluna verilen hasar tespit sonucunun, kafaları karıştırdığını belirterek, raporlar netleşinceye kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.
     Okulun Toplantı Salonunda bir araya gelen veliler, yetkililerden sağlıklı bir açıklama alamadıklarını, bu nedenle okulun durumu netleşinceye kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını kaydetti.
     Veliler adına basın açıklaması yapan Okul Aile Birliği Başkanı Yakup Erhan Akarsu, ellerine ulaşan raporların kendilerini tedirgin ettiğini belirtti.
     Akarsu, Depremin ardından okuldan karot örnekleri alındı. Alınan karot örnekleri sonucunda, okulun mevcut taşıyıcı kolonları hasar gördüğü için güçlendirme çalışması yapıldı. Fakat elimize ulaşan raporlarda çelişki var. Yeni bir inceleme yapılmasını, bilirkişi tarafından örnekler alınıp, bize yeni rapor sunulmasını istiyoruz. Yeni rapor gelene kadar, geçici olarak çocuklarımızı okula göndermeme kararı aldık diye konuştu.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta velilerin okul binası endişesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER