Ahlatta kano keyfi

Ahlatta kano keyfi -Karakaya Kano ve Rafting Grubu, bir ilki gerçekleştirerek Ahlattaki Karmuç Çayından Van Gölüne kanoyla ulaştı


BİTLİS (A.A) - Karakaya Kano ve Rafting Grubu (KAKAVERA), bir ilki gerçekleştirerek Ahlattaki Karmuç Çayından Van Gölüne kanoyla ulaştı.
     Karakaya Barajında görev yapan personeller tarafından oluşturulan KAKAVERA, bölgedeki akarsularda gerçekleştirdiği kano ve rafting etkinliğini Ahlat ilçesindeki Karmuç Çayında da sürdürdü.
     Karmuç Çayında bir ilki gerçekleştiren KAKAVERAya bağlı 7 kişilik ekip, 3 kilometrelik bir alanı kanoyla geçerek Van Gölüne ulaştı.
     KAKAVERA grup lideri Nevzat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakaya Barajı personeli ve çocuklarıyla sportif amaçlı kano, rafting, bisiklet, dağ yürüyüşü gibi aktiviteler yaptıklarını belirterek, bölgedeki akarsularda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Demir, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kısa bir tura çıktıklarını ve tur kapsamında akarsularda kano gezintisi, rafting yaptıklarını vurgulayarak Ülkemizin her bölgesi çok güzel. Fakat buralar hiç işlenmemiş. Biz de bir ilki gerçekleştirerek Karmuç Çayında kano ile 3 kilometrelik yol aldık ve Van Gölüne ulaştık dedi.
     Buradaki etkinliğin ardından Vanın Muradiye ilçesindeki Muradiye Şelalesinde de gösteri yapacaklarını anlatan Demir, insanların doğaya olan ilgilerini artırmayı ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER