Ahlatta çocukların Kuran öğrenme ilgisi

Ahlatta çocukların Kuran öğrenme ilgisi


BİTLİS (A.A) - Ahlatta yaz Kuran kurslarına katılan öğrenci sayısında, geçen yıla göre büyük artış olduğu bildirildi.
     Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıllara göre Kuran kursuna gelen öğrenci sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi.
     Geçen yıl sadece 5. sınıfı bitiren öğrencileri kurslara alabildiklerini belirten Demirel, şöyle konuştu:
     Şimdi böyle bir sınırlama olmadığı için her yaştan öğrenci kurslara gelebiliyor. Geçen yıl 55 kurs açtık ve toplam öğrenci sayımız bin 90dı. Bu yıl 72 kurs açtık ve öğrenci sayımız 2 bin 500e ulaştı. Bu gerçekten sevindirici bir şey. Veliler çocuklarını kurslara göndermeli. Çocuk yaşta Kuranı Kerim öğrenilirse, daha çabuk öğrenilir. Peygamber efendimizin küçük yaşta öğrenilen Kuran, insanın etine kemiğine karışır demiştir. Ayrıca öğrencilerimiz müftülüğe veya camiye gitmeden internet ortamından istediği camiye kayıt yaptırabilir. Kurslarımızda her yaştan öğrenci mevcut. Bizler öğrencilerimizin Kuranı camilerde öğrenmesini istiyoruz.
     Kurslara gelen kız ve erkek öğrenci sayısının aynı olmasının sevindirici olduğunu belirten Demirel, Diyanet Vakfı tarafından kayıt yaptıran öğrencilere kitap ve elifba dağıtıldığını bildirdi.
     Demirel, Günde 2 saat süren kursun, ilk saatinde Kuranı Kerim, diğer bir saatinde ibadet, ahlak ve siyer dersleri veriliyor. Ayrıca öğrencilerin sıkılmaması için sosyal aktiviteler de düzenliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta çocukların Kuran öğrenme ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER