Ahlatta Kutlu Doğum Haftası hazırlıkları

Ahlatta Kutlu Doğum Haftası hazırlıkları


BİTLİS (A.A) - Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, Kutlu Doğum Haftasını, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlayacaklarını söyledi.
     Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılacak etkinlikler için hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
     Müftülük, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahlat Ziraat Odası ile ortak programlar düzenleyeceklerini ifade eden Demirel, bu yıl haftanın Hz. Peygamber ve İnsan Onuru temasıyla kutlanacağını dile getirdi.
     Demirel, şunları söyledi:
     Bu sene çok kapsayıcı bir program tertip ettik. Bütün okullarımızda bilgi yarışmaları düzenlenecek. İlkokul 5. sınıflarda siyer dersini seçmeli ders olarak gören öğrenciler arasında, siyer yarışması düzenleyeceğiz. Orta okul ve liselerarası, masa usulü siyer yarışması düzenleyeceğiz. Ayrıca kız Kuran kurslarımız arasında, test usulü siyer yarışması yapılacak. Yatılı hafızlık erkek ve kız Kuran kursları arasında da hadis yarışması düzenlenecek. Yarışmalarda birinci olan öğrencilere tablet bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi ve üçüncü olanlara mp-5 çalar hediye edeceğiz.
     14 Nisanda düzenleyecekleri programla kutlamalara başlayacaklarını ifade eden Demirel, kadınlar ve erkekler için ayrı program düzenlemeyi planladıklarını belirtti.
     Demirel, 15 Nisanda erkeklere yönelik düzenleyeceğimiz programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Samsun Eğitim Merkezi Müdürü Doktor İhsan Şenocak konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca Şanlıurfadan davet ettiğimiz bir ilahi grubu da programda birbirinden güzel ilahiler seslendirecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Ahlatta Kutlu Doğum Haftası hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER