Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası

Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası -Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Geriter: Ahilik öğretisi, dünyada benzeri olmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir


MANİSA (A.A) - Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ahilik öğretisi, dünyada benzeri olmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir dedi.
     Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı önünde tören düzenlendi.
     Törene, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanvekili Nursel Ustamehmetoğlu, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Buradaki törenin ardından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde, mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
     Yürüyüşte vatandaşlara üzüm şırası ile kitap dağıtıldı.
     Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ahilik öğretisi, dünyada benzeri olmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir dedi.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Ahilik kurumunun önemine değinerek esnafın hayatın en önemli parçalarından birisi olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından temsili Şed Kuşatma gösterisi yapıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Ahilik Kültürü ve Mesleki Eğitim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER