Ahilik Haftası kutlamaları uluslararası boyuta taşınıyor

Ahilik Haftası kutlamaları uluslararası boyuta taşınıyor -Kırşehirdeki kutlamalar kapsamında Balkanlar, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve İslam ülkelerinden bilim insanlarının katılacağı Uluslararası Ahilik Sempozyumu düzenlenecek -Se


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde bu yıl 25incisi düzenlenecek Ahilik Haftası kutlamalarında, Balkanlar, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve İslam ülkelerinden bilim insanlarının katılacağı Uluslararası Ahilik Sempozyumu düzenlenecek, sempozyuma bu ülkelerin dışişleri bakanları ile büyükelçileri davet edilecek.
     Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek kutlamalar kapsamındaki sempozyum için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
     Yurt içi ve yurt dışından bir çok bilim insanının sempozyuma bildiri gönderdiğini belirten Ceylan, yapılan değerlendirme sonucu bunlardan 80inin kabul edildiğini dile getirdi.
     Sempozyum için Kırşehirden bir heyetin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunu ziyaret ettiğini anlatan Ceylan, şu bilgileri verdi:
     Kırşehir milletvekilimizle birlikte sayın Davutoğlundan randevu talebimiz oldu. Vali, Belediye Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, Rektör ve milletvekillerinden oluşan heyetle ziyarette bulunduk. Bakanımız, Balkan, Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve İslam ülkelerinin dışişleri bakanları ve büyükelçilerini uluslararası sempozyuma davet edeceğini, 2-3 gün Kırşehirde kalarak, dünyaya Kırşehirden Ahilik mesajı vereceklerini söyledi. 19-20 Eylül tarihleri arasındaki uluslararası sempozyumun açılış konuşmasını da sayın Davutoğlu yapacak.
     Uluslararası Ahilik Sempozyumuna çeşitli kuruluşlardan destek sağlamak için de girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Ceylan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) gibi kurum ve kuruluşların da desteğini alacaklarını aktardı.
     Ceylan, ahilik kutlamaları kapsamında ödüllü makale ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini, tanınmış yazarların ahilik konusunda roman yazmalarının teşvik edileceğini de belirtti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Ahilik Haftası kutlamaları uluslararası boyuta taşınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER