Ahilik Haftası kutlamaları

Ahilik Haftası kutlamaları -Kutlamalar 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek -Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Birsen: -Ahilik, üretici ve sanatkarlar arasında dayanışma, işbirliği ve e


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Ahilik, üretici ve sanatkarlar arasında dayanışma, işbirliği ve etkileşimi artırmada önemli bir motivasyon kaynağıdır dedi.
     Birlik Başkanı Birsen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-23 Eylül tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Haftası programını açıkladı.
     Ahilik Haftasını her yıl bir önceki yıla göre daha etkin bir şekilde kutlamaya gayret ettiklerini belirten Birsen, bu yıl da tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.
     Ahiliğin birlik, kardeşlik, dostluk ve insan sevgisini esas aldığını dile getiren Birsen, Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk, önemli ve öncelikli bir ilke olarak kabul edilmiş ve bu bağlamda yeterli ve kaliteli mal ve hizmet üretimi teşvik edilmiştir. Ayrıca mal ve hizmet üretiminde kaliteyi yükseltmede üretici ve sanatkarlar arasında dayanışma, işbirliği ve etkileşimi arttırmada önemli bir motivasyon kaynağı olmuştur diye konuştu.
     Birsen, 2013 yılında Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi dolayısıyla, Ahilik Haftasının daha etkili bir şekilde kutlanması amacıyla yeni projeleri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Öncelikle 2013 yılında Türkiye genelindeki Ahilik kutlamalarının merkezinin Eskişehir olması için, ilgili bakanlıklara ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna teklif sunacağız. Teklifimizin olumlu karşılanacağını umuyoruz. Ayrıca 2013 yılı Ahilik kutlamalarına yetiştirilmek üzere, Odunpazarı bölgesinde büyük bir Bedesten Çarşının yapılması yönünde projemizi hayata geçirmek istiyoruz.
    
     -Sanatçı Mithat Körlere 40 yıllık sanatçı ödülü-
    
     17 Eylülde Çifteler ilçesinde başlayacak olan etkinlerde Ahilik aşı ikramı yapacaklarını belirten Birsen, yılın Ahisi seçilen pastacı esnaflarından Şuayip Bakılana ve yılın onursal ahisi seçilen Celalettin Sarara Şed kuşatma töreni yapacaklarını söyledi.
     Birsen, etkinlikler çerçevesinde ayrıca Eskişehirli ses sanatçısı Mithat Körlere de, 40 yıllık Sanatçı ödülü vereceklerini açıkladı.
     Kutlamalar, Mithat Körler konseri, tiyatro ve mehter gösterileriyle devam edecek.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER