AGÜ Mimarlık Buluşmaları sürüyor

AGÜ Mimarlık Buluşmaları sürüyor


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesinin düzenlediği Mimarlık Buluşmalarında Dünyada ve Türkiyede Kentsel Dönüşüm konusu ele alındı.
     Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki etkinliğe, Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Cengiz, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erbatur Çavuşoğlu, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Turan, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Üyesi Sait Karabulut, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Füsun Kocatürk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Çalışmaları alanında deneyimli Uğur Arslan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli konuşmacı olarak katıldı.
     AGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan, açılışta yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiyede kentsel dönüşüm konusuna değinerek, çevrenin doğan güzelliklerini koruyarak daha yaşanılır bir kent oluşturmak, tüm insanlığa fayda sağlayacak yapılar oluşturmak gerektiğini ifade etti.
     Katılımcılar, kentsel dönüşüm konusunda kanun ve yönetmelikler çerçevesinde riskli yapıların durumu, imar yasası ve planları, mülkiyet hakkına getirilen zararların telafisi, şehircilik ve planlamanın işleyişi, şehirleşme sürecinde altyapı sorunları konularında bilgi verdi.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AGÜ Mimarlık Buluşmaları sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER