AGÜden yeni yönetim modeli

AGÜden yeni yönetim modeli


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesinin (AGÜ), yönetimde insan odaklı bir toplam kalite modeli geliştirmeye devam ettiği bildirildi.
     AGÜden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerine dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçlayan AGÜnün modern yönetim modellerinin üniversite içerisinde uygulanır hale gelmesine büyük önem verdiği belirtildi.
     Yoğun rekabet ortamında üniversiteyi yükseköğretimde öne geçirebilecek bir yönetim modeli üretme amacıyla toplam kaliteye dayalı, proje tabanlı bir yönetim modeli geliştirildiğinin anlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     AGÜ, ürettiği model ile kampüs içerisinde eşitlikçi, modern ve değişen şartlara kolay uyum sağlayabilen, esnek bir idari yapılanma ile öğrenen bir kurum oluşturmayı amaçlıyor. Üniversitemiz bu amaçla uluslararası bir standart olarak kabul edilen, özellikle kamu hizmeti üreten kuruluşlar için özelleştirilmiş Avrupa Birliği Ortak Değerlendirme Çerçevesi (CAF) modelini benimsiyor. Bu sistem geleneksel aşırı hiyerarşik ve kompartımanlara ayrılmış bir idari yapı yerine, birimler içinde esnekliğin, değişkenliğin ve sürekli iletişimin sağlandığı, objektif veriye ve analize dayalı bir yapı kuruyor. Üniversitemizin benimsediği model, kendini ifade edebilen, katılımcı ve bireylerin kendilerini sürekli geliştirmelerini teşvik ediyor.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber AGÜden yeni yönetim modeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER