AGÜden Kayseri kent kültürüne katkı

AGÜden Kayseri kent kültürüne katkı


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kayserinin mimarlık ve kent kültürünü tanıtmak için kitap hazırladı.
     Kayserinin Yirminci Yüzyılı adlı eser, Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Alabay koordinatörlüğünde AGÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Asiliskender, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Ceylan ve Araştırma Görevlisi Ahmet Erdem Tozoğlu editörlüğünde yayına hazırlanıp basıldı.
     Kayserinin mimarlık ve kent kültürünün dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynayacak eser, önümüzdeki günlerde iki dilde dijital ortamda yayınlanacak.
     Dijital Yayınlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile üniversitenin öğretim üyelerinden toplam 37 kişiden oluşan uzman bir ekibin çalışmasıyla, geniş kapsamlı araştırmalar sonucu yayına hazırlanan eserin ilk yazılı baskısı bin adet yapıldı.
     Yaklaşık 500 sayfadan oluşan ve prestij kitabı olarak değerlendirilen eser, bir referans kitabı niteliğini de taşıyor. Dört ana bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde kentte mekanlar, ikinci bölümde kentsel mekanlar, üçüncü bölümünde kentte yaşam ve son bölümünde ise kent kültürü konuları ele alınıyor.
     Ek olarak kitapta, Kayseride yaşanan değişimin mekansal izlerini yansıtmak amacıyla kent gelişimine ait imar planları ile yirminci yüzyıl içinde kent kimliğine katkı yapan 100 yapı ve kentin günümüzdeki durumunu gösteren kent haritası da yer alıyor.
     Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezinin ilk eseri olan ve renkli, kuşe kağıda basılan eserin dijitali de önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Kitabın dijital yayını Türkçe ve İngilizce olmak üzere ve fasiküller halinde olacak.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AGÜden Kayseri kent kültürüne katkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER