AGSD Başkanı Karakuş:

AGSD Başkanı Karakuş: -Özel sektör gaza basıyor, bankalar el frenini çekiyor


ANKARA (A.A) - Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, banka uygulamalarının özel sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, Özel sektör gaza basıyor, bankalar el frenini çekiyor dedi.
     Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu olumsuz koşullara rağmen Türk özel sektörünün mal ve hizmet ihracatı için canla başla çalıştığını ifade ederek, Devletin ihracat seferberliği için greyderle, dozerle yol açmasına karşın, bankalar özel sektöre gerekli desteği vermiyor değerlendirmesinde bulundu.
     Özel sektörü özellikle kaynak sağlamada yüksek maliyetlerin hırpaladığını savunan Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Dünyada az rastlanır çeşitlilikte bir teşvik sistemimiz var. Hizmet sektörü bile gerekli devlet desteklerini alıyor. Prosedürler oldukça basitleştirildi. Ticaret ataşelikleri iyi çalışıyor. Ancak sistemin bankacılık tekeri hızımıza ayak uyduramıyor. Gerek üretim gerek ihracat aşamasında özel sektörün ihtiyacı olan parasal kaynaklar için mali sistem bin dereden su getiriyor. Ya pahalı kredi kullandırıyorlar ya da teminatlar için yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar. Merkez Bankasının para ve kur politikası da maalesef gerekli desteği vermiyor. Özel sektör gaza basıyor, bankalar el frenini çekiyor.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber AGSD Başkanı Karakuş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER