Ağrılı kadın çoban Kadınlar Gününde de

Ağrılı kadın çoban Kadınlar Gününde de hayvanlarını otlattı -60 yaşındaki Hacer Meşe, Kadınlar Gününün ne olduğunu bilmeden 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe elinde sopası, ayağında kara lastikleriyle koyun güderek girdi (Fotoğra


AĞRI (A.A) - Ağrıda yaşayan 60 yaşındaki Hacer Meşe, Kadınlar Gününün ne olduğunu bilmeden 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe elinde sopası, ayağında kara lastikleriyle koyun güderek girdi.
     Merkeze bağlı Başçavuş Köyünde yaşayan 60 yaşındaki Hacer Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Gününün ne anlama geldiğini bilmediğini ve bu yaşına kadar da böyle bir günü duymadığını söyledi.
     Geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını belirten Meşe, her sabah saat gün doğarken uyanıp koyunlara yem verdiğini daha sonra ekmek pişirmek için tandır yaktığını, samanlıktan saman taşıdığını anlattı.
     Meşe, köydeki diğer kadınların da hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek, Benim 70 koyunum var. Ben bu koyunlara gözüm gibi bakıyorum. 8 çocuğum, 7 torunum var, onlara her sabah taze süt, peynir, yoğurt yapıyorum. Bu hayvanlar olmasaydı başka geçim kaynağımız olmazdı dedi.
     Ağrıda kışın çok sert geçtiğini dile getiren Meşe, her sabah saat 07.00de koyunları otlatmak için tepeye çıktığını, akşam 17.00de gelinleriyle beraber koyunları sağdıklarını anlattı.
    
     -Biz köylüyüz Kadınlar Günü nedir bilmeyiz-
    
     Meşe, 60 yıldır bu köyde yaşadığını ve köyün dışına yılda en fazla bir iki kez çıktığını belirterek, Biz köy çocuklarıyız, köy kadınlarıyız. Kadınlar Gününü ilk defa sizden duydum. Bizim için özel gün evlendiğimiz gündür. Ben sadece gelin olduğum gün kendimi özel hissetmiştim onun dışında Kadınlar Gününü hiç kutlamadım. Bu köydeki kadınlar da bilmez Kadınlar Gününü diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrılı kadın çoban Kadınlar Gününde de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER