Ağrı İl Müftüsü Turan:

Ağrı İl Müftüsü Turan: Hayvan pazarına çıkarılan bir hayvanda, alıcı tarafından kusurun bulunmaması gerekiyor


AĞRI (A.A) - Ağrı Müftüsü İzani Turan, Hayvan pazarına çıkarılan bir hayvanda, alıcı tarafından kusurun bulunmaması gerekiyor dedi.
     Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allah için yapılan ibadetlerin kusursuz olması gerektiğini söyledi.
     Kurbanlık hayvanların durumlarıyla ilgili farklı görüşler olduğunu ifade eden Turan, Bu hususta değişik hükümler verilmiştir. Ama hepimizin ortak noktası şudur. Yapılan ibadetin lekesiz ve kusursuz olması. Camiye giden bir Müslümanın kıyafetine dikkat ettiği gibi kurban ibadetine de dikkat etmesi gerekiyor dedi.
     Hayvan pazarına çıkarılan bir hayvanda, alıcı tarafından kusurun bulunmaması gerektiğini ifade eden Turan, şunları kaydetti:
     Kurbanlık hayvan kusursuz olmalıdır. En sevdiğimiz en özel en kusursuz olan hayvanları tercih etmeli insanlar. Allah için, yapacağımız bütün ibadetler kusursuz olmalı. İbadet anlayışıyla kurbanlarımızı bu şekilde kesmeliyiz. Anadoluda güzel örfler vardır. Kurbanlık olacak hayvanın, gözünün bağlanması bu ince ve nazik bir düşüncedir. Kurbanı kurban alanına getirdiğimizde onu ağlatarak acı çektirerek değil, mümkün mertebe merhametle şefkatle getirmeliyiz. Hatta bıçakların keskin olması ve hayvana acı çektirmeden tek bir seferde kesilmesi gerekiyor. En önemlisi yönümüzü kıbleye çevirmemiz gerekiyor. Bu şekilde yaparsak daha güzel olur.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı İl Müftüsü Turan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER