Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 3. Akademik

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 3. Akademik Gelişim Semineri -IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen: -Bizim çabamız hep beraber Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin hem bölgenin hem de Türkiyenin saygın üniversiteleri arasında yer


ANTALYA (A.A) - IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Bizim çabamız hep beraber Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin hem bölgenin hem de Türkiyenin saygın üniversiteleri arasında yer almasını sağlamaktır dedi.
     IC Vakfı tarafından, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 3. Akademik Gelişim Semineri, Antalyanın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki IC Santai Otelde yapıldı.
     Seminerde konuşan IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, üniversitenin zor şartlar altında eğitimini tamamladığını, eğitimin kendisi için büyük önem arz ettiğini söyledi. Üniversitelerin yaşayan müesseseler olduğunu kaydeden Çeçen, üniversiteye destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.
     İbrahim Çeçen, Üniversite ile ilgili hasretimi her fırsatta dile getiriyorum. Okurken birçok sıkıntı çekmiş bir insanım. Belirli bir konuma geldikten sonra eğitime yatırım yapmayı hedefledim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vakıf olarak üniversitemizin her zaman destekçisi olacağız dedi.
     Kendisinden sonra da çocuklarının bu anlayışı devam ettireceğini vurgulayan Çeçen, devam eden hizmetlerin üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda devam edeceğini dile getirdi. Çeçen, Bizim varoluş sebebimiz üniversiteye katkı sağlamaktır. Bizim çabamız hep beraber Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin hem bölgenin hem de Türkiyenin saygın üniversiteleri arasında yer almasını sağlamaktır diye konuştu.
     Doğduğu yer olan Ağrının kendisi için önemini anlatan Çeçen, Ağrının kalkınması ve güzelleşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Vakıf olarak akademisyenlere, daha fazla hizmet edilmesi gerektiğini kaydeden Çeçen, Size her türlü desteği vereceğiz. Sizlerden ricam, Ağrının kalkınması ve gelişmesi için kadroların kalıcı olması. Biz size her türlü desteği vereceğiz dedi.
    
     -Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Aslan-
    
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ise üniversitelerin bulundukları şehirlere çok önemli katkılar yaptıklarını belirterek, görevlerinin sadece öğrenci ve akademisyen yetiştirmek olmadığını söyledi.
     Üniversitelerin yaşayan kurumlar olduğunun altını çizen Aslan, Bundan sonraki en önemli amacımız, farklı din ve ırkların yaşadığı, ders gördüğü ve verdiği kampüs oluşturmaktır. Dünyanın her yerinden gelen bilim adamların çalıştığı bir üniversite hayal ediyoruz dedi.
     Seminer sonunda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bulgaristan The State University of Library Studies and Information Technology University ve Çuvaş Devlet Üniversitesi arasında, akademisyen ve öğrenci değişim programları konusunda ikili anlaşmalar imzalandı.
     Seminer yarın son bulacak.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi 3. Akademik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER