Ağrı, üniversite kenti olacak

Ağrı, üniversite kenti olacak -İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan: -Amacımız, önümüzdeki 4 yıl içinde üniversitemizi uluslararası bir üniversite haline getirmek. Ayrıca, Ağrıyı üniversite kenti yapmak istiyoruz


AĞRI (A.A) - Fethullah Yaman - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, amaçlarının üniversitelerini uluslararası bir üniversite haline getirmek olduğunu belirterek, Ağrıyı üniversite kenti yapmak istiyoruz dedi.
     Prof. Dr. Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite rektörlüğüne yeniden atandığını anımsatarak, makam ve mevkilerin geçici olduğunu, baki olanın kurumlar ve devlet olduğunu söyledi.
     Aslan, daha önceki görev süresinde oluşturulan kampüslerinde bugün 20 bin öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye gelindiğini belirterek, kampüste 135 bin metrekare kapalı alan yaptıklarını anlattı.
     Bölgeye 50 bin civarında fidan dikerek, yeşil bir alan oluşturulduğunu da belirten Aslan, Amacımız, önümüzdeki bu 4 yıl da üniversiteyi uluslararası bir üniversite haline getirmek. Ayrıca, Ağrıyı üniversite kenti yapmak istiyoruz diye konuştu.
     Bundan sonraki 4 yıllık görev sürelerine akademik gelişim ismini verdiklerini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:
     Üniversitemiz bundan sonra daha çok halkla iç içe, halkın problemlerini, sorunlarını çözen, bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik sosyal projeler üreten kurum olacaktır. Bundan sonra halkın gelirlerini artırmaya yönelik yapması gereken şeyleri önceleyen ve bunlara proje üreten, halkın üniversiteyle bütünleşmesini sağlayan bir yönetim sergilemek istiyoruz.
    
     -Farklı ırkların, dillerin ve dinlerin bir arada yaşadığı bir üniversite-
    
     Aslan, üniversitelerinde daha çok yabancı akademisyenle çalışmayı daha çok yabancı öğrenci gelmesini de hedeflediklerini anlatarak, farklı ırkların, dillerin ve dinlerin bir arada yaşadığı bir üniversite oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.
     Üniversite bünyesinde Ahmed-i Hani Bilim Kültür ve Sanat Merkezi açtıklarını anımsatan Aslan, bu merkezde ilkokuldan lise son sınıfa kadar öğrencilerin gelip göreceği bir bilimsel altyapı oluşturarak, buradan eğitim alan çocukları bilime hazırlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Aslan, şöyle devam etti:
     Genç çocuklarımızı burada aktivite edeceğiz. Yine bu dönem ilçelere meslek yüksekokulu açmak, yine buralara üniversitelerin birimlerini taşımak istiyoruz. Özellikle Patnos ve Doğubayazıt ilçelerini bu konuda ciddi bir şekilde aktive etmek istiyoruz. Belki son döneme doğru bir tıp fakültesi düşünülebilir. Ama şu anda bunun bir altyapısını çalışmış değiliz. Türkiyede bir çok üniversitede bulunmayan faklı bölümler ve yüksekokullar açtık. Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu, Özürlü Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksekokulu burada açıldı.
    
     -İshak Paşa Sarayını UNESCO listesine yerleştireceğiz-
    
     Ağrının tanınması ve gelişmesi için projeler ürettiklerini ifade eden Aslan, Ağrı, ponza taşı açısından çok zengin bir yer. Bununla ilgili ciddi bir üretim olması lazım. Patnosta çok güzel bir kamışlık, bataklık var ve buralarda çok sayıda kuş var. Buralara kuş gözlem evi yapmak gerekiyor dedi.
     Turizmin çok ciddi şekilde canlanması gerektiğine de dikkati çeken Aslan, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Çünkü Ağrı, Türkiyede Topkapı Sarayından sonra en geniş müştemilatlı saray olan İshak Paşa Sarayına sahip. Ama hala biz bunu tanıtamadık. Hala UNESCO koruma listesinde değil, biz bunun için çalışmalar başlattık. İnşallah kısa bir süre içerisinde İshak Paşa Sarayını UNESCO listesine yerleştireceğiz. Çalışmalarımız kapsamında UNESCO genel sekreteri ile görüşmeler oldu, yazılar yazdık ve buranın değerlerini çıkarmaya çalışıyoruz.
     Aslan, çok ciddi anlamda turizm potansiyeli olan Türkiyenin en yüksek dağı Ağrı Dağının daha çok değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Ağrının bundan yeteri kadar yararlanamadığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ağrı, üniversite kenti olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER