Ağrıda öğrencilere kitap dağıtıldı

Ağrıda öğrencilere kitap dağıtıldı


AĞRI (A.A) - Türk Kızılayı Ağrı Şubesi tarafından, öğrencilere 600 adet kitap dağıtıldı.
     "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma" projesi kapsamında Atatürk İlkokulunda düzenlenen kitap dağıtım törenine, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Kızılay Şube Başkanı Fahrettin Selçuk ve proje sorumlusu Naci Polat katıldı.
     Başak, burada yaptığı konuşmada, öğrenmenin hayat boyu devam ettiğini anımsatarak, çocukların bulundukları çevreye karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.
     Öğrencilere afet konulu kitap ve takvim dağıttıklarını anlatan Başak, "Daha bilinçli bir nesil yetiştirmek için önce çocuklardan başlamak gerektiğini hepimiz biliyoruz. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitimin tabana yayılması için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi.
     Kızılay Şube Başkanı Selçuk da "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma" projesi kapsamında olası afet olaylarına karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla çeşitli seminerler verdiklerini söyledi.
     Öğrencilere de kitap dağıttıklarını anlatan Selçuk, şunları kaydetti:
     "Afet riski yüksek bir ilde yaşadığımız için toplumun her kesimini bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Toplum liderleri dediğimiz muhtarlar, öğretmenler ve din görevlilerine çeşitli seminerler veriyoruz. Bunun dışında ilkokul öğrencilerine afet konularını içeren Güvenli Yaşamayı Öğreniyorum adlı 600 kitap ve 750 tane de afet riskine karşı alınması gereken önlemleri içeren sınıf takvimi dağıttık."
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ağrıda öğrencilere kitap dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER