Ağrıda kentsel dönüşüm çalışması

Ağrıda kentsel dönüşüm çalışması


AĞRI (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, bakanlıklarının başlattığı kentsel dönüşüm projesinin Ağrıda da uygulanacağını bildirdi.
     Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin sosyo-ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak, kentsel dönüşüm çalışmasını hayata geçirmek istediklerini söyledi.
     Ağrının geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Bilgin, dolayısıyla kentsel dönüşüm projesinin de buna uygun olarak yapılmasının son derece faydalı olacağını vurguladı.
     Türkiye genelinde başlatılan ve yaklaşık 15 yıla yayılacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6,5 milyon konutun yapılacağını anımsatan Bilgin, şunları kaydetti:
     Bu proje yaklaşık 400 milyar dolar tutarında bir yatırım olacaktır. Günümüzde ülke nüfusunun yüzde 80inin şehirde, yüzde 20sinin de köylerde yaşıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları ülke yararına ve halkın yararına olacaktır. Kentsel dönüşüm inşaat sektörünün canlanmasını da sağlayacaktır. Bu çalışmalar kapsamında hem istihdam sağlanacak hem de şehirlerimiz daha düzenli bir görünüme kavuşacaktır. Proje, TOKİ, belediyeler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetiminde yapılacak.
     Bilgin, TOKİnin projenin finansman kısmını, belediyelerin halkı ikna etme çalışmalarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ise teknik konularla ilgileneceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda kentsel dönüşüm çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER