Ağrıda hasarlı okulun eğitime açıldığı iddiası

Ağrıda hasarlı okulun eğitime açıldığı iddiası -Patnos Milli Eğitim Müdürü Eskin: -Elimizdeki rapora göre okulumuz hasarsızdır. Okulu boşalttığımız günden beri hiçbir öğrenci bu okula girmemiş ve eğitim görmemiştir (


AĞRI (A.A) - Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, depremde hasar gören okulun eğitime açıldığı iddiasına ilişkin, Elimizdeki rapora göre okulumuz hasarsızdır. Okulu boşalttığımız günden beri hiçbir öğrenci bu okula girmemiş ve eğitim görmemiştir dedi.
     Eskin, AA muhabirine, Sanayi Mahallesinde bulunan 32 derslikli ve bin 200 öğrenci kapasiteli Kerem Şahin İlköğretim Okulunda tadilat ve onarım çalışması yapıldığını söyledi.
     Vanda geçen sene yaşanan depremden dolayı tedbir amaçlı okulu boşattıklarını ifade eden Eskin, şunları kaydetti:
     Öğrencilerimizi başka bir okula naklettik. Dolayısıyla bu yıl ki eğitim-öğretimin ilk haftasında da bazı tadilat ve onarımlardan dolayı ders başı yapamadık. Öğrencilerimiz bir hafta okula gelmedi. Yarına kadar okulumuzda tüm tadilat ve onarım çalışmaları bitiyor. Okulumuz pazartesi günü eğitim ve öğretime hazır hale getirilecektir.
     Okulun hasarsız olduğuna dair rapor olduğunu ifade eden Eskin, 10 kişilik bir ekiple onarım ve tadilat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Hasarlı okulun eğitim-öğretime açıldığı ve öğrencilerin hasarlı okulda eğitim gördüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Eskin, Elimizdeki rapora göre okulumuz hasarsızdır. Okulu boşalttığımız günden beri hiçbir öğrenci bu okula girmemiş ve eğitim görmemiştir. Kerem Şahin İlköğretim Okulunda pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacağız dedi.
     Milli Eğitim Müdürü Eskin, mühendislerin okulda yaptığı analiz ve inceleme sonucunda rapor alındığını belirterek, şöyle dedi:
     Raporda, okulun iki bloktan oluşuyor ve her bir blok bodrum artı 4 kattan oluşuyor. Yapılan gözlemsel incelemede, binaların taşıyıcı sisteminde belirgin çatlakların olmadığı, yer yer kolon kiriş ve duvar birleşme yerlerinde çatlakların olduğu, bu çatlakların deprem esnasında taşıyıcı sistemle duvarların farklı harekelerinden kaynaklandığı ancak taşıyıcı sistemin zarar görmediği gözlemlenmiştir.
     Binada iki bloku birbirine bağlayan dilatasyon derzinde dökülmeler ve çatlaklar olduğu bu dökülmeler ve çatlakların taşıyıcı sistemden meydana gelmiş harsalar olmadığı, sıva dökülmeleri ve duvar çatlaklarının oluştuğu tespit edilmiştir. Sonuç olarak binanın hasarsız olduğu anlaşılmıştır.
    
     Muhabir: Emre Savman - Fethullah Yaman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Ağrıda hasarlı okulun eğitime açıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER