Ağrıda Beyaz Bayrak Projesi çalışmaları

Ağrıda Beyaz Bayrak Projesi çalışmaları


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Beyaz Bayrak Projesinin uygulandığını bildirdi.
     Başak, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında kentte 2010 yılında 6, 2011 yıllında 4, 2012 yılında 6 okulun beyaz bayrak kazandığını belirtti.
     Projenin nasıl uygulanacağı, hangi kriterlere göre belirleneceği konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başak, okulların belirlenen kriterlere göre tedbir aldıklarını ifade etti.
     Gerekli duyuruları yaptıktan sonra okulların beyaz bayrak almak için hazırlıklara başladığını belirten Başak, Eğer okullarımız hazırlıklarını tamamlamışlarsa beyaz bayrak başvurusunda bulunuyorlar. Komisyon ekibi, başvuruların yapıldığı okullara giderek bir değerlendirme yapıyor. Değerlendirme sonucunda 100 puan üzerinden 90 puan alan okullara beyaz bayrak veriliyor. Amacımız bu sayıyı daha da yükseltmek. Öğrencilerimiz de beyaz bayrak alma gayreti içerisine giriyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda Beyaz Bayrak Projesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER