AGİDden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibara

AGİDden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibara ziyaret


ADANA (A.A) - Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Adana Şubesi yöneticileri, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibarı ziyaret etti.
     AGİD Adana Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Sekreter Mehmet Aydın, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Vural, Bayram Ali Sivaslıoğlu, Haluk İncecik, Ayhan Avcı, Muhammet Yıldırım ve Uğur Arıkın, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibara nezaket ziyaretinde bulundu.
     Prof. Dr. Kibar, ziyaret sırasında Teknokenti büyütmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     2. Teknokenti kuruyoruz. Araştırma altyapısını güçlendiren, sanayi ve kentle bütünleşmeyi sağlayacak Teknoloji Transfer Ofisini de hayata geçirmeye çalışıyoruz. 10 milyon TLye mal olacak tesis, sanayiciler için çok önemli bir konu. Teknokentin paralelinde buralarda yine araştırma ve geliştirme faaliyeti sürdürebilecekler. Öğretim üyeleri bilgi birikimlerini burada sanayicinin hizmetine sunup, ürün ve teknolojiye dönüşmesini sağlayabilecek. Kullanmadığımız bilginin hiç bir anlamı yok.
     Kibar, ikinci etap proje ihalesi yapılan metronun üniversite içinden geçen kısmını kendilerinin belirlediğini, 2 fakültenin temelinin bir ay içinde atılacağını, Kongre Merkezinin ise 1 Ocak 2013ten itibaren kullanılmaya başlanacağını bildirdi.
     Mehmet Aydın ise dernekle ilgili bilgi vererek, Üyelerimizin yurt dışına açılabilmeleri için ticari iş gezileri yapıyoruz. İlgili ülkelerde ticaretin daha kolay yapılabilmesi adına yapılan bu gezilerde yatırım alanlarını yerinde inceleme fırsatı buluyoruz. AGİD olarak, Adananın ve ülkemizin ticari hacmine katkıda bulunmaya çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AGİDden ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Kibara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER