AGİAD üyeleri Rusya gezisine gitti

AGİAD üyeleri Rusya gezisine gitti


ADANA (A.A) - Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) yöneticileri ve üyeleri, nükleer santral incelemesi için Rusyaya gitti.
     AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, Rusyanın başkenti Moskovaya gitmeden önce Adana Hava Limanında gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıl Mersin Akkuyuda temeli atılması planlanan Türkiyenin ilk nükleer santrali yatırımına, bölge iş dünyası temsilcilerinin de hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.
     Farklı sektörlerden 15 iş adamıyla Rusyada olacaklarını ifade eden Gülcan şunları kaydetti:
     Nükleer santralin eşi olan Novovoronej ve faaliyet gösterdiği yerleşim biriminde incelemelerde bulunacağız. Türkiyenin, Nükleer santralle enerji üretilsin mi üretilmesin mi- tartışmasını geride bıraktığını düşünüyorum. Önümüzdeki yıl temeli atılacak santralde Adana sanayisinin önemli görevler üstleneceğini biliyoruz.
     Nasıl bir üretime, hangi hizmetleri sunmaya ihtiyaç bulunduğunu yerinde tespit edeceğiz. 20 milyar dolarlık yatırımın neresinde olabileceğimizi göreceğiz. Türkiyeye döndüğümüzde izlenimlerimizi hem yerel yöneticilerimizle hem de iş dünyası temsilcileriyle paylaşmak istiyoruz. Uluslararası ölçekli ortak yatırımlar sadece ekonomiye değil, bölge barışına da katkı sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Adana/Ömer Yıldız
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber AGİAD üyeleri Rusya gezisine gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER