AGC Genel Kurulu

AGC Genel Kurulu -Erdoğan Kahya, AGC genel kurulunda başkanlık için adaylığını açıkladı


ANTALYA (A.A) - Gazeteci Erdoğan Kahya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) genel kurulunda başkanlık için adaylığını açıkladı.
     Erdoğan Kahya, yaptığı yazılı açıklamada, kurucuları arasında yer aldığı ve 16 yıl süre ile başkanlığını yaptığı Antalya Gazeteciler Cemiyetinin yarın yapılacak kongresinde başkanlığa aday olduğunu belirtti.
     Bu kararı son günlerde bazı siyasi grupların cemiyet üzerinde oynamak istedikleri oyunlar ve siyasilerin adaylara ve seçim sürecine müdahalesi nedeniyle aldıklarını ifade eden Kahya, şunları kaydetti:
     Kurucusu olduğum cemiyetin geleceği yönünde bazı sorumluluklarım var. Üyelerden gelen talep ve baskılar doğrultusunda bu kararı aldım. Antalya Gazeteciler Cemiyeti, onurlu bir meslek örgütüdür. Diğer sivil toplum örgütlerinden farklı olarak kentte başta yöneticiler olmak üzere kent halkına karşı yol gösterici olmak gibi bir misyonu ve sorumluluğu vardır. Bu camiaya dışarıdan gelecek baskılar zaten güç şartlar altında yürütmeye çalıştığımız mesleğimizin onurunu zedeler ve kimliğini yok eder. Bu nedenledir ki cemiyet yönetimleri özellikle siyasi kurumlarla aralarında bir mesafe koymaya ve tarafsız kalmaya özen göstermişlerdir. Ancak son günlerde siyasilerin adaylara ve seçim sürecine müdahalesi, buna Antalyadaki bazı çevrelerin de katılması, kurucu olarak beni ve arkadaşlarımı son derece rahatsız etmiştir. Öncelikle tarafsız ve bağımsız olması gereken gazetecilerin bu tür baskılara boyun eğmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.
     Gazetecilik mesleğinin zor günler yaşadığını dile getiren Kahya, açıklamasında, Bu girdaptan bizi başkalarının kurtarmasını bekliyoruz. Gazetecilik onuru yerlerde sürünüyor. Meslek ahlakı sükut etmiş. En acısı da bu düzene uyanlar revaçta. Arkadaşlarımla çıktığımız bu yol, sessiz çoğunluğun hareketidir. Aklı selim sahibi tüm meslektaşlarımızı yanımızda olmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER