Ağaçlandırma sahasının kadın işçileri

Ağaçlandırma sahasının kadın işçileri -Bigada ağaçlandırma işinde çalışan kadınlar, ayda 60 bin fidanı toprakla buluşturuyor (Fotoğraflı-Görüntü)


ÇANAKKALE (A.A) - Biga Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma sahalarında çalışan kadın işçiler, ayda 60 bin fidanı toprakla buluşturuyor.
     Çanakkalenin Saraycık köyünden Bigaya gelerek, Işıkeli köyüne yakın ağaçlandırma sahasında kurulan naylon çadırlarda barınan kadın işçiler, günlük sekiz saat çalışarak, 30 lira yevmiye alıyor. Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından bir aylık zamanda 60 bin fidan dikecek kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda olduklarını söyledi.
     Kadın işçilerden Nursel Çeliker, 16 yaşından bu yana fidan dikim işinde çalıştığını anlattı.
     Köyde yapacakları başka bir iş olmadığından yılın bir ayında fidan dikme işinde çalıştığını ifade eden Çeliker, Kırda, bayırda fidan dikim işi sayesinde ancak karnımızı doyurabiliyoruz. 9 hane 20 işçi bir ay, okula giden çocuklarımıza okuldan izin alarak, ailece buralara gelip çalışıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de olsa bizim için diğer günlerden bir farkı yok. Biz yine çocuk sırtımızda gün boyu işimizi yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir : Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ağaçlandırma sahasının kadın işçileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER