Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Palamutoğlu:

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Palamutoğlu: Okul çağı, yetişkinlikte sağlıklı olabilmenin temellerinin atıldığı önemli bir dönemdir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Merve İnce Palamutoğlu, okul çağının, yetişkinlikte sağlıklı olabilmenin temellerinin atıldığı önemli bir dönem olduğunu bildirdi.
     Palamutoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, birçok öğrencinin kahvaltı yapmadan veya yetersiz kahvaltıyla evden çıktığını vurguladı.
     Çocukların yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak artan obezitenin ve sağlık sorunlarının kontrol altına alınabilmesi birtakım önlemlerin alınması gerektiğini anlatan Palamutoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Okul çağı, yetişkinlikte sağlıklı olabilmenin temellerinin atıldığı önemli bir dönemdir. Okul çağı çocuklarının sağlıklı beslenmesi için, ailesi ve öğretmenleri tarafından sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması önemlidir. Bu nedenle de gerek evlerimizde gerekse günün büyük bir bölümünü geçirdikleri okullarındaki beslenme şekilleriyle yakından ilgilenilmelidir. Çocuklarımıza mutlaka kahvaltılarını yaptırmaya gayret edelim. Kahvaltı öğünü, günün en önemli öğünüdür. Okul çağı çocuklarının okula kahvaltı yapmadan gitmemeleri ve kahvaltıyı alışkanlık haline getirmelerine özen gösterilmelidir. Ancak günümüzde öğrencilerin pek çoğu evde beslenmek yerine okulda veya dışarıda satışı yapılan yiyeceklerle öğünlerini geçiştirmeyi tercih ediyorlar. Bunun bilinciyle Sağlık Bakanlığı da okul kantinlerinde bazı tedbirler almaya başladı. Özellikle şeker, yağ ve tuz içeriği fazla olan besinlerin kantinlerde satışlarının durdurulmasına yönelik çalışmalar yapılıyor.
     Palamutoğlu, okul kantinlerinde satılan hamburger, tost, patates kızartması, şekerleme, çikolata, cips, kola ve meyve suyu gibi yiyeceklerin okula yeni başlayan çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, Veliler çocukların ev dışında ne yediklerini takip etmeye çalışmalı, okul kantinlerinde ayran, süt, yoğurt, meyve ve taze sıkılmış meyve suyu satılmasını talep etmelidirler. Eğer çocuklar öğle yemeğini okulda yiyorlarsa haftalık veya aylık menü planlamalarını mutlaka incelemeliler ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ekip / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Diyetisyeni Palamutoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER