Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban:

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: Allah göstermesin, olası bir afet durumunda, bir mahallede, sokakta ya da köyde yıkım olduğunda insanlara hemen yardım eli uzatmak istiyoruz. En az 500 konteyner belki de bin konteynerlik bi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Van depreminde kullanılan konteynerlerden 500 adedinin Afyonkarahisara getirileceğini ve gerekli bakımları yapıldıktan sonra, olası bir afet durumunda kullanılmak üzere hazır bekletileceğini belirterek, Allah göstermesin, olası bir afet durumunda, bir mahallede, sokakta ya da köyde yıkım olduğunda insanlara hemen yardım eli uzatmak istiyoruz. En az 500 konteyner belki de bin konteynerlik bir mahalle kurmayı arzu ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile iş birliği halinde bu çalışmayı yapacaklarını anlatan Başkan Çoban, bir afet durumunda, bir mahallede, sokakta ya da köyde yıkım olduğunda insanlara hemen yardım eli uzatmak istediklerini kaydetti.
     Böyle bir durum karşısında, Valimizle iş birliği yaparak, en az 500 konteyner belki de bin konteynerlik bir mahalle kurmayı arzu ediyoruz diyen Başkan Çoban, şöyle devam etti:
     Allah göstermesin, olası bir afet durumunda, bir mahallede, sokakta ya da köyde yıkım olduğunda insanlara hemen yardım eli uzatmak istiyoruz. En az 500 konteyner belki de bin konteynerlik bir mahalle kurmayı arzu ediyoruz. Bunun için Van depremi için üretilen ve konutlar yapılınca boşa çıkan konteynerleri istedik. İnşallah 500 ya da bin adedinin Afyonkarahisara gelme durumu var. Konteynerler Afyonkarahisara getirildikten sonra bakımını yaparak hazır halde bekletmek istiyoruz. Yani olası bir afete karşı ön hazırlık çalışması yapacağız. Tabi bunun alt yapısını İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yapacak.
     Çoban, Afyonkarahisarda mülteci olarak yaşayan aileler için de bu konteynerlerin kullanılabileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER