Afyonkarahisar Baro Başkanı Şahin:

Afyonkarahisar Baro Başkanı Şahin: -3. yargı paketinde yer alan, Yargı Etkileyecek Kavramlar bölümü net olarak belirlenmeli Kanun hükümleri yorumlanarak ceza getirilemez. Ceza hukuku keyfiliği kabul etmez, yorumlu işler


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, 3. Yargı Paketinde yer alan Yargıyı Etkileyecek Kavramların belirsizlik yarattığını, netliğe kavuşturulması gerektiğini söyleyerek, Kanun hükümleri yorumlanarak ceza getirilemez. Ceza hukuku keyfiliği kabul etmez, yorumlu işler olmaması gerekir dedi.
     Baro Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada, 3. Yargı Paketinin gerektiği kadar tartışılmadığını, olumlu yanlarının olduğu gibi olumsuz olduğunu düşündükleri yönlerinin de bulunduğunu ifade etti.
     Özellikle paketteki Yargı Görevini Yapanı Etkileme bölümünün belirsizlik yarattığını, bu hüküm nedeniyle, siyasilerin, gazetecilerin ve avukatların sıkıntı yaşayabileceğini savunan Şahin, bu suçun maddi unsurunun tanımlanması ve netliğe kavuşturulması gerektiğini söyledi.
     Bu konu aslında basını da etkileyebilir. Adli haber yargıyı etkileme suçu kapsamında değerlendirilip basın mensuplarının başını ağrıtabilir. Avukatların yaptığı savunma, verdiği dilekçe yine bu kapsamda değerlendirilebilir diyen Şahin, aynı durumun siyasetçiler için de geçerli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Dokunulmazlık kapsamında olanlar için bir önemi yok ama bir partinin il başkanı beyanatta bulunuyorsa sıkıntıya düşebilir. Özel yetkili mahkemelerle ilgili açıklamalar oluyor, bu yargıyı etkileme olarak kabul edilebilir, suç olabilir. Ceza getiren hükümler açık olmalı. Kanun hükümleri yorumlanarak ceza getirilemez. Ceza hukuku keyfiliği kabul etmez, yorumlu işler olmaması gerekir.
     Özel yetkili mahkemelerin kaldırılarak, bunların devamı niteliğinde ağır ceza mahkemelerinin kurulduğunu, Afyonkarahisarın da bu tür konularla ilgili Antalyaya bağlandığını bildiren Şahin, Eskiye nazaran bir iyileşme olduğundan söz etmek mümkün. Bu yasa tutuklular için bir iyileştirme getiriyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Baro Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER