Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -AKÜ ve Manas Üniversitesi ortaklığıyla Kırgızistanın önemli bir sığır ırkı olan Yakları inceleyecek


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Fen Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen Yakların Sindirim Sistemindeki MALTın Morfofonksiyonel Durumu konulu projeyle Kırgızistanın önemli bir sığır ırkı olan Yakların incelenmesi amaçlanıyor.
     AKÜden yapılan yazılı açıklamada, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Artay Yağcı ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurbek Aldayarov, tarafından geliştirilen proje, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Bilimsel Araştırmaları Projeleri Başkanlığı ve Kırgızistan Tarım Bakanlığı tarafından da destekleniyor.
     Proje ile Kırgızistanın önemli bir sığır ırkı olan Yakların incelenmesi amaçlandığı, Yakların Sindirim Sistemindeki MALTın Morfofonksiyonel Durumu konulu projede Kırgızistandan da 5 bilim adamı görev alacak.
     2 yıl sürecek proje, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Veteriner Fakültesi ve AKÜ Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı laboratuvarlarında gerçekleştirilecek.
     Bu süre zarfında bilim adamları karşılıklı olarak ziyaretler yaparak çalışmalarda bulunacaklar.
    
     -Hocalı Katliamının 21. yılı
    
     Hocalı Katliamının 21. yıl dönümü dolayısıyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı ve Toplumsal Hizmet Kulübü tarafından anma programı düzenlendi.
     AKÜden yapılan açıklamada, Ahmet Necdet Sezer 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programı, Görmezden Gelinen Soykırım: Hocalı Katliamı konulu konferansla başlandı.
     AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman, tarafından verilen konferansta Karabağ Bölgesi tanıtıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER