Afyonkarahisardaki cinayetlerle ilgili dava

Afyonkarahisardaki cinayetlerle ilgili dava -İscehisar ilçesi Belediye Başkan Vekili, babası ve avukatının öldürüldüğü olaya ilişkin Türkiye Barolar Birliğinin davaya müdahil olma talebi mahkemece reddedildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın İscehisar ilçesi Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın, babası Mustafa Aşkın ve avukatı Hüseyin Bürhan Hayranın öldürüldüğü olaya ilişkin Türkiye Barolar Birliğinin davaya müdahil olma talebi mahkemece reddedildi.
     Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Bayram Arslan, tutuksuz sanık Harun Arslan ve her iki tarafın avukatları ile Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Avukat Özcan Çine hazır bulundu.
     Sanık Bayram Arslan, savunmasında ilk ifadesinin geçerli olduğunu, eklemek isteği bir şey olmadığını söyledi.
     Tutuksuz sanık Harun Arslan da, cinayetlerin işlendiği kardeşi sanık Bayram Arslanı aradığını ancak telefonun kapalı olması nedeniyle ulaşamadığını belirterek, bunu ses kaydı ile kanıtlamak istediğini kaydetti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Harun Arslanın sunduğu ses kaydının mahkeme incelenmesine karar verdi.
     Mahkeme heyeti, Türkiye Barolar Birliğinin davaya müdahil olma talebini ise reddetti.
     Duruşma, eksik evrakın giderilmesi için 7 Eylüle ertelendi.
    
     -Davanın peşini bırakmayacağız-
    
     Bu arada Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Avukat Özcan Çine, duruşma sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, davaya müdahil olmak için Ankaradan geldiklerini ancak mahkemenin bunu reddettiğini bildirdi.
     Hüseyin Bürhan Hayranın avukatlık görevini yürüttüğü sırada bürosunda öldürüldüğünü savunan Çine, Avukatlar davalı, davacı, sanık vekili ve müdahil olarak belli insanları savunmaktadırlar. Bu çerçeve içinde biz, dolaylı olarak zarar gördük düşüncesiyle müdahil olma talebinde bulunduk. Ama mahkeme bir hukuki gerekçeyle katılmadığımız için kabul etmedi. Davanın peşini bırakmayacağız dedi.
    
     -Olay-
    
     İsçehisar ilçesinde 30 Martta Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın (48) başkanlık makamında, babası Mustafa Aşkın (74) ilçe merkezinde, avukatı Hüseyin Hayran ise kent merkezindeki bürosunda uğradıkları silahlı saldırılarda hayatını kaybetmişti.
     Polis, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Bayram Arslanı (38) aynı gün yakalamış, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki cinayetlerle ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER