Afyonkarahisarda yol genişletme çalışmalarına tepki

Afyonkarahisarda yol genişletme çalışmalarına tepki -İl Özel İdaresince Beyyazı beldesinde yürütülen yol genişletme çalışmalarının tarlalarına zarar verdiğini iddia eden vatandaşlar protesto yürüyüşü yaptı (Fotoğraflı-Görüntül


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarın Beyyazı beldesinde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yol genişletme çalışmaları sırasında tarlalarının zarar gördüğünü iddia eden vatandaşlar, protesto yürüyüşü yaptı.
     Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ekipleri, beldenin Afyonkarahisara ulaşımını sağlayan karayolunda genişletme çalışması başlattı.
     Çalışmaların taş ocakları için yapıldığını ve tarlalarına zarar verdiğini iddia eden belde halkı, yaklaşık 5 kilometrelik karayolunda protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüş sırasında beldedeki kadınların ellerinde sopa, kürek ve kazmaların bulunduğu gözlendi.
     Jandarma ve emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemi aldı.
     Öte yandan beldede yaşayan bazı vatandaşlar, bir televizyon kanalına ait hafif ticari araca taşlı sopalı saldırıda bulundu.
    
     -Tarlalarımız zarar gördü-
    
     Beyyazı Beldesi Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Özpunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın yol çalışması ve taş ocaklarının çalışmasından mağdur olduğunu öne sürdü.
     Özpunar, şöyle konuştu:
     Çalışma sırasında birer metreden fazla tarlalarımıza girdiler. Tarlalarımız zarar gördü. Burada üretilen sebze ve meyveyle geçimimizi sağlıyoruz. İş makineleriyle ekinlerimize, tarlalarımıza, patateslerimize zarar verdiler. Tohumlarımızın büyük bir kısmı, arpamız, buğdayımız harap oldu. En büyük sıkıntımız taş ocakları. Beldede Avrupa ülkelerine lahana, salatalık, patates gönderiliyordu. Taş ocaklarının açılmasından bu yana gönderdiğimiz ürünler geri dönüyor.
     (GNG-CN-DA-RİN)
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda yol genişletme çalışmalarına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER