Afyonkarahisarda termal turizmin yol haritası belirlenecek

Afyonkarahisarda termal turizmin yol haritası belirlenecek -Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle ilin termal turizm potansiyeli envanterinin hazırlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı -İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Demirsoy: -P


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Serdar Yılmaz - Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, Ömer, Gecek ve Gazlıgöl termal turizm alanlarının potansiyellerinin ortaya çıkarılması amacıyla Zafer Kalkınma Ajansının desteğiyle çalışma başlatıldığını bildirdi.
     Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği Müdürlüğünü de yürüten Demirsoy, AA muhabirine, Türkiyenin sahip olduğu sağlık turizmi potansiyelini iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
     Sağlık turizminin etkin ve verimli gerçekleştirebilmesi için üç unsurun gerekliliğine dikkati çeken Demirsoy, Bu unsurlardan biri iklim, doğa, tarih gibi turizm imkanları, diğeri hastaneler, personel, teknolojik imkanlar, uzmanlıklar, uygun fiyatlar, şifalı sular gibi sağlık hizmetleri, üçüncüsü de tüketiciyle sağlık turizmi sektörünü buluşturacak profesyonel organizasyonların varlığıdır dedi.
     Demirsoy, kaplıca kaynakları bakımından dünyadaki en zengin üç ülke arasında yer alan Türkiyenin, bu kaynağı profesyonel olmayan işletmeler nedeniyle değerlendiremediğini savundu.
     Türkiyede, dünyaca bilinen bazı kaplıcaların profesyonel web sitelerinin olmadığını, fiyat almanın zor olduğunu, işletmelerde çalışanların müşteri odaklı olmadığını ve çoğunun yabancı dil bilmediğini öne süren Demirsoy, şöyle devam etti:
     İşin uzmanı olmayan kişilerin bu işi yapmaya devam etmesi ve teknik alanda uzman olan kişilerin de işletmeyi üstlenmeye kalkması, en önemli olumsuz unsurlardır. Kaplıca potansiyelini keşfetmiş bazı yabancılar, amatör işletmelerle uğraşmak yerine kendi işletmelerini kurmaya başladı. Türkiye genelde dünya ve özelde de Avrupa sağlık turizmi pastasından pay alma konusunda önemli bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyeli efektif talebe dönüştürmek için sağlık ve turizm sektörlerine, profesyonel aracı kurumlara, devlete ve tabii ki her Türk vatandaşına çok büyük görevler düşmektedir. İşin püf noktası ise el ele verip sinerji oluşturmaktır. Zaman rekabet değil, iş birliği zamanıdır.
    
     -Envanter, yatırımcı ve yararlanıcılara rehber olacak-
    
     Demirsoy, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2007 yılında yayımladığı Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Raporunda, alternatif turizm türlerinden öncelikli olarak sağlık turizmi ve termal turizmin geliştirilmesi gerektiğinin belirtildiğini anlattı.
     Zafer Kalkınma Ajansına sundukları Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Alanının Sağlık Turizmi Potansiyeli ve Markalaşma Stratejisi projesinin başarıyla tamamlanması halinde bölgenin sağlık turizmi potansiyelinin çıkarılacağını ve markalaşma stratejisinin tespit edileceğini dile getiren Demirsoy, şunları kaydetti:
     Projeyle Ömer, Gecek ve Gazlıgöl termal turizm alanlarının turizm potansiyeli çıkarılacak ve envanter hazırlanacak. Maliyeti 64 bin 107 lira olan ve ajanstan 44 bin 233 lira destek alan projenin tamamlanmasıyla ciddi adımlar atılacak. Bölgenin sağlık turizmi potansiyelinin yer aldığı bir envanter hazırlanacak ve bu envanter, yatırımcı ve yararlanıcılara rehber niteliğinde olacak. Ayrıca yatırımlar için ekonomik etüt ve fizibilite çalışmalarını yönlendirebilecek nitelikte bir rehber ortaya konacak. Birlik çalışanları ve birlik üyeleri de bu çalışmalardan olumlu etkilenecek.
     Demirsoy, proje çerçevesinde bölgenin sağlık turizmini tanıtıcı kitapçık ve CDlerin yanı sıra bölgenin tanıtıldığı, güncel bilgilerin yer aldığı web sitesi hazırlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda termal turizmin yol haritası belirlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER