Afyonkarahisarda temel atma töreni

Afyonkarahisarda temel atma töreni -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye gerçekten küresel bir güç


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti döneminde, Türkiyede halka hizmet için çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini ifade ederek, Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye gerçekten küresel bir güç dedi.
     Afyonkarahisarın Erkmen kasabasında toplu temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarın büyük bir değişim içerisinde olduğunu, Orman ve Su İşleri, Ulaştırma, Şehircilik, Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının 4 milyar liralık yatırım yaptığını, bu miktarın en kısa zamanda 5 milyar liraya ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiyede halka hizmet için çok önemli yatırımların hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Eroğlu, Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye gerçekten küresel bir güç. Büyümede Çinden sonra 2. ülke. Bizim büyük hedeflerimiz var diye konuştu.
     Kentteki yatırımlarla ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, yapılan dere ıslahlarıyla 35 bin 709 dekar arazinin yanı sıra 15 ilçe, 25 belde ve 48 köyün su taşkınlarından korunduğunu bildirdi. Afyonkarahisarın su sorununu 2070 yılına kadar çözdüklerini belirten Eroğlu, sulamaya çok önem verdiklerini 1000 gölet projesinde Afyonkarahisara 50 göletin yapılacağını, ayrıca önemli yeşillendirme projelerini hayata geçirdiklerini, geçirmeye devam edeceklerini kaydederek, Afyonkarahisarın adı Afyonyeşilhisar olursa şaşırmayın diyerek espri yaptı.
     Afyonkarahisardan 84 şehidin adına hatıra ormanı kurduklarını da hatırlatan Bakan Eroğlu, İstiklal Savaşını anlatan panoramik müze kurmayı hedefliyoruz. Çevre yatırımlarına önem vererek, Afyonkarahisardaki belediyeler adına katı atık bertaraf tesislerindeki paylarını biz ödedik. Yaptığımız yatırımlar, yapacaklarımızın teminatı. Şimdi çöpten elektrik üretecek, atıksuları sulama suyu haline getirecek projeler üzerinde duruyoruz diye konuştu.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da DSİ ile Orman ve Su İşlerinin kente büyük yatırımlar yaptığını belirterek, Yakında temeli atılan bu tesislerin açılışlarını gerçekleştiririz dedi.
     Bakan Eroğlu, Erkmen kasabasındaki 24 derslikli 400 öğrenci yurdu kapasitesi olan TOKİ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 16 derslikli, spor salonlu ve 200 öğrenci yurdu kapasitesi olan sosyal bilimler lisesi, Erkmen kasabası Taşkın Koruma İnşaatı ve Çakırköy 3. kısım taşkın koruma inşaatının temelini butona basarak attı.
    
     Muhabir : Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER