Afyonkaharisarda yaz spor okullarının açılışı yapıldı

Afyonkaharisarda yaz spor okullarının açılışı yapıldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde organize edilen 3. Yaz Spor Okulları başladı.
     Yaz spor okullarının başlaması nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Aydoğan, TSYD Afyonkarahisar İl Temsilcisi Nadir Güzbey ve öğrenciler ile aileleri katıldı.
     Vali Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada, Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünü hatırlatarak, sporun önemine dikkati çekti.
     Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonasında dünya üçüncüsü olan Münevvere Yılmazı örnek gösteren Vali Balkanlıoğlu, daha birçok alanda, dünya derecesi elde eden sporcu bulunduğunu kaydetti.
     Yaz Spor Okullarının Afyonkarahisarda sporun gelişimine önemli ölçüde katkı sağladığını kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, artık Afyonkarahisarın her spor branşında akla gelen bir il haline geldiğini söyledi.
     Gelecek yıl hizmete girecek spor kompleksiyle Afyonkarahisarın sporda öne çıkan bir olacağını belirten Başkan Çoban, Afyonkarahisarın sadece Türkiyede değil, dünyada eşine az rastlanır, özenilen, imrenilen ve tercih edilen spor şehri haline geleceğini söyledi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise sporu toplumun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için birçok etkinlik düzenlediklerini, Yaz Spor Okullarının bu etkinliklerin arasında yer aldığını ifade etti.
     Konuşmaların ardından yaz spor okullarına katılan öğrenciler, jimnastik ve karate gösterisi sergiledi.
     3. Yaz Spor Okullarında, futbol, jimnastik, basketbol, satranç, vücut geliştirme, judo, boks, masa tenisi, tekvando, okçuluk, güreş, tenis, masa tenisi, eskrim, badminton, voleybol branşlarında eğitim verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkaharisarda yaz spor okullarının açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER