Afşin Belediyesinde toplu iş sözleşmeleri

Afşin Belediyesinde toplu iş sözleşmeleri -İşçilere yüzde 7 zam yapılırken, memurlara ise "Sosyal Denge" sözleşmesi kapsamında 200 TL fark verilecek


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Afşin Belediyesi Hizmet-İş sendikasıyla toplu iş, Bem Bir-Sen ile de "Sosyal Denge" sözleşmesi imzalandı.
     Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, imza töreninde yaptığı konuşmada, hizmet kalitesinin artırılması için gayret gösterdiklerini belirtti. Sözleşme kapsamında işçi yevmiyesinin 70 TLye çıkartıldığını, maaşlara ise yüzde 7 zam yapıldığını anımsatan Aydoğan, şunları kaydetti:
     "Bir kurumda görev alan arkadaşlar o kurumun hızını ve kabiliyetini belirlerler. Onların barış ve huzur içerisinde çalışabilmesi için her ortamın hazırlanması lazım. Bu bağlamda göreve geldiğimizden beri buna dikkat ediyoruz. İmkanlarımız çerçevesinde çalışanlarıyla barış içerisinde bir kurum oluşturmak, şehre hizmette kalite getirmek için her fedakarlığı yapmaya gayret ediyoruz."
     Hizmet-İş Elbistan Şube Başkanı Ahmet Sert ise Afşin Belediyesinin işçi maaşlarını zamanında ödediğini ifade etti.
     Daha sonra Afşin Belediyesi ile Bem Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi arasında "Sosyal Denge" sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında memurlara 200 TL fark verilecek.
     Bem Bir-Sen Şube Başkanı Necati Kahveci, yaptığı konuşmada, Başkan Aydoğanın memurların şartlarının iyileştirilmesi için çaba harcadığını söyledi.
    
     Muhabir: İdris Aydın
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Afşin Belediyesinde toplu iş sözleşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER