AFSİADın kasım ayı olağan toplantısı

AFSİADın kasım ayı olağan toplantısı -AFSİAD Başkanı Demirayak: Afyonkarahisar yatırımcı için önemli bir lojistik merkez konumunda ve lojistik firmaları kente gelmeye başladı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Başkanı Şükrü Demirayak, Afyonkarahisarın ulaşımda kavşak noktada bulunduğunu belirterek, Afyonkarahisar yatırımcı için önemli bir lojistik merkez konumunda ve lojistik firmaları kente gelmeye başladı. Afyonkarahisar marka şehir olma yolunda ciddi bir ivme kazandı dedi.
     AFSİADın kasım ayı olağan toplantısı Dernek Başkanı Demirayakın başkanlığında bir termal otelde gerçekleştirildi.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AFSİAD üyeleri katıldı.
     Vali Balkanlıoğlu, programdaki konuşmasında ülke ekonomisinin hızla büyümesi ile birlikte Afyonkarahisara çok ciddi yatırımların yapıldığını söyledi.
     Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Yatırımcılar da bu noktada Türkiyenin ve Afyonkarahisarın geleceğine güvenmeseler paralarını başka türlü harcamak veya tutmak isteyeceklerdir. Bu kadar büyük paralarını yatırıma dönüştürüyorsa demek ki gelecekten ümitleri var. Otobanları, havalimanı, hızlı treni ile Afyonkarahisar gelecekte önemli bir merkez, söz sahibi bir şehir konumuna gelecektir.
     Demirayak da Afyonkarahisarın gelişimine katkı sağlayacak olan yatırımlar ile yerli ve yabancı iş adamlarının kenti ziyaret etmeye başladığını söyledi.
     Çağın gerektirdiği altyapıya sahip değilseniz hiçbir kıymeti yok diyen Demirayak, kentte altyapının, duble yolların, 5 yıldızlı otellerin tamamlandığını vurguladı.
     Ulaşımda kavşak nokta olma avantajını, yatırımları ile paralel kullanmak isteyen bir çok yatırımcının memleketlerini değil de Afyonkarahisarı tercih ettiğini aktaran Demirayak, Afyonkarahisar ulaşımda kavşak noktada bulunuyor. Kentimiz, lojistik bir merkez olma özelliği ile yatırımcılar için cazip bir bölge haline geldi. Ancak bu gelişmelerden şımarmamalı, yakaladığımız enerji ve sinerjiyi bırakmadan çalışmalıyız dedi.
    
     -Afyonkarahisarda patatesler işlenebilecek-
    
     Türkiyenin en büyük patates işleme fabrikasının Afyonkarahisarda açılacağını ve bu yatırımın yaklaşık 35 milyon avroya mal olacağını anlatan Demirayak, şunları söyledi:
     Yatırımcı için Konya, Kayseri ve Afyonkarahisar arasında yapılan tercih Afyonkarahisar oldu. Bu yatırımların gerçekleşmesinde dostluğumun bir etkisi olsa da, herkes bizim söylediklerimize bakıp inceliyor. Şehrin konumu ve lojistik merkez olduğunu görüyorlar ve kendileri için karlı avantajlı olduğunu fark ettiklerinde de yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Afyonkarahisar yatırımcı için önemli bir lojistik merkez konumunda ve lojistik firmaları kente gelmeye başladı. Afyonkarahisar marka şehir olma yolunda ciddi bir ivme kazandı.
     Konuşmaların ardından toplantıya onur konuğu olarak katılan ekonomist Yaman Törünere Atatürkün Kocatepedeki duruşunu simgeleyen bir biblo hediye edildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AFSİADın kasım ayı olağan toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER