Afganistanda tır şoförünün kaçırıldığı iddiası

Afganistanda tır şoförünün kaçırıldığı iddiası -Ülkeye giden Adanalı tır şoföründen 1 haftadır haber alınamadığı bildirildi -Tır şoförünün oğlu Yeşil: -"Önce Allaha, sonra Başbakana, sonra firmaya yalvarıyoruz, ellerinden gele


ADANA (A.A) - Afganistana giden ve kaçırıldığı iddia edilen Adanalı tır şoförü Kerim Yeşilden (60) bir haftadır haber alınamadığı bildirildi.
     Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mıdık Mahallesinde oturan Kerim Yeşilin oğlu Volkan Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yaklaşık 40 yıldır tır şoförlüğü yaptığını, iş gereği de çok sayıda ülkeye gittiğini söyledi.
     Geçen hafta babasının çalıştığı iş yerinden gelen yetkililerin kendisine, "babanız Afganistanda kimliği belirsiz kişilerce 4 İranlıyla kaçırıldı" dediğini belirten Yeşil, şunları kaydetti:
     "Firma yetkilileri babamın 4 İranlı şoför ile kaçırıldığını, tırlarının yakıldığını söyledi. Olayı duyduğumda şoka girdim. Sonra Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliyle görüştürdüler. Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylediler. Ama beklemekten başka yapılacak bir şey olmadığını anladık. Çok zor bir durum. Dışişleri Bakanlığının tüm çabaları gösterdiğinin farkındayız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın da bu olayı çok ciddiye aldığının bilincindeyiz. Ona inanıyor ve güveniyoruz. Babamı getireceğini biliyoruz. O yönden kalbim çok rahat. Başbakanımıza canı gönülden inanıyorum. Önce Allaha, sonra Başbakanımıza, sonra firmaya yalvarıyoruz, ellerinden gelen her şeyi yapsınlar. Bir an önce babamı anneme kavuştursunlar."
     Olay nedeniyle derinden yaralandıklarını bildiren Yeşil, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri bakanımıza yalvarıyoruz ellerinden geleni yapsınlar" dedi.
     Kaçırıldığı iddia edilen Kerim Yeşilin 4 çocuk annesi eşi Meryem Yeşil (53) ise hiç beklemedikleri bir anda böyle bir olayın gerçekleştiğini, eşinin 40 yıldır yurt dışına gittiğini anlattı.
     Eşinin Afganistana gittiğinden de haberi olmadığını ifade eden Yeşil, şöyle devam etti:
     "Haberim olsaydı bırakmazdım. Hayatımız o kadar ucuz mu- Bekleyin, metanetinizi koruyun diyorlar, bekliyoruz ama ne kadar- Başbakanımıza yalvarıyorum. Gerekirse elini ayağını öperim eşimi getirsin. Umutla bekliyorum ama çok zor beklemek. Öldüğü zaman toprağa veriyorsun, bağrına taş basıyorsun, kaderim diyorsun ama beklemek çok zor. Yalvarıyorum Başbakanımıza fazla bekletmesin bizi. Eşimi bana getirsin, bizi kavuştursun."
     Yeşil, hiçbir Türk tır şoförünün Afganistana gönderilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - Yusuf Koyun
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Afganistanda tır şoförünün kaçırıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER