ADÜ Veteriner Fakültesi yabancı öğrenci bekliyor

ADÜ Veteriner Fakültesi yabancı öğrenci bekliyor -Erasmus programı çerçevesinde bugüne kadar birer yıllık süreyle 57 yabancı öğrenciyi ağırlayan ADÜ Veteriner Fakültesi, kapılarını tümüyle yabancı öğrencilere açmaya hazırlanıyor


AYDIN (A.A) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesinin, yabancı öğrenci kabul etmek için başvuruda bulunduğu bildirildi.
     Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Tunca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği öğrenci değişim programı Erasmus çerçevesinde, Avrupa ülkelerinden öğrencileri birer yıllık süreyle ağırladıklarını ve yabancı öğrencilerin veterinerlik öğretimlerinin bir yılını burada tamamlayabildiklerini söyledi.
     Fakültelerinin AB ülkelerindeki öğrenciler için tercih edilir konumda olduğunu ifade eden Tunca, Program dahilinde konuk ettiğimiz öğrenciler, eğitimlerinin 1 yılını burada tamamladıktan sonra kendi ülkelerine dönüyorlar ve buradaki eğitim süreçleri denk sayılıyor. Bu çerçevede her yıl oldukça yükselen oranda fakültemize başvuru yapılıyor. 2007 yılından bu yana Erasmus kapsamında fakültemize 57 öğrenci gelip gitti diye konuştu.
     Tunca, fakülte olarak Erasmus Programının yanı sıra yabancı öğrencilere baştan sona veterinerlik öğretimi vermeyi istediklerini ve bunun için Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı istediklerini belirterek, Önümüzdeki sene 4 yabancı öğrenciyi fakültemize yerleştirmeyi planlıyoruz. Bu öğrenciler, 1. sınıftan başlayarak tüm öğrenimlerini fakültemizde yapacak. Sonraki yıllarda yabancı öğrenci kontenjanımızı, 15e kadar çıkarmayı hedefliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber ADÜ Veteriner Fakültesi yabancı öğrenci bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER