Adres bildiriminde bulunmayan ve gerçeğe aykırı

Adres bildiriminde bulunmayan ve gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara ceza -Antalyada son 2,5 yılda adres bildiriminde bulunmayan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan toplam 3 bin 292 kişiye para cezası verildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlar ve süresi içinde bildirimde bulunmayanlara idari para cezası verildiği bildirildi.
     İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında 2010, 2011 ve 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle 439 bin 944 adresin kayıt işlemi yapıldı.
     Son 2,5 yılda, yasal süresi içinde adres bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyen 239 kişi ile gerçek dışı adres beyanında bulunan 3 bin 53 kişi olmak üzere toplam 3 bin 292 kişiye, idari para cezası verildi.
     Bu yıl yasal süresi içinde bildirimde bulunmayan kişilere, kişi başı 390 lira, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 782 lira idari para cezası verildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Adres bildiriminde bulunmayan ve gerçeğe aykırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER