Adli yıl açılış töreni

Adli yıl açılış töreni -Sakarya Barosu Başkanı Nalbantoğlu: -2012-2013 adli yılının meslektaşlarıma, Sakaryamıza ve ülkemiz için iyiliklere vesile olmasını diliyorum


SAKARYA (A.A) - Yeni adli yıl açılışı dolayısıyla Kent Meydanında tören düzenlendi.
     Sakarya Barosu Başkanı Nihat Nalbantoğlu ve baro üyesi avukatlar, Kent Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.
     Nalbantoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatil döneminde önem taşıyan davaların nöbetçi mahkemelerce yürütüldüğünü belirterek, bugünden itibaren mahkemelerin çalışmaya başlayacağını söyledi.
     Adli tatilin yeni düzenlemeyle 20 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Nalbantoğlu, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesinin yeri belirlenmiş, proje çalışması son safhaya geldi. Ümit ediyoruz ki 2013-2014 döneminde hizmet vermeye başlayacaktır. Özellikle tutukluluk süresinde reform niteliğinde değişiklikler yapılmış olsa da yetersiz olduğunu düşünüyor ve parlamentodan yargı reformu konusunda yeni çalışmalar bekliyoruz dedi.
    
     -Adliye Sarayı ısrarımızdan vazgeçmiş değiliz-
    
     Terör konusunda yapılması düşünülen Anayasa değişikliklerine özel madde konulmasını talep eden Nalbantoğlu, kangren olan parmağın kesilmesini talep ettiklerini bildirdi.
     Nalbatoğlu, şöyle devam etti:
     Adliye Sarayı ihtiyacını ısrarla vurguladık, ısrarımızdan vazgeçmiş değiliz. Ne var ki bölge adliye mahkemesinin ilimizde kuruluyor olması nedeniyle öncelik bölge adliyesine verilmiştir. Aslında adliyenin şehir merkezinden 15 kilometre uzakta olmasının gerek meslektaşlarımızın gerekse halkımızın mağduriyetine neden olduğu izahtan varestedir. Ümit ediyoruz ki genel ve mali yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olacaklardır.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adli yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER