Adıyamanlı eskrimciler milli takımda

Adıyamanlı eskrimciler milli takımda


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, eskrim sporunun Adıyamanda yeni bir branş olmasına rağmen, 3 antrenör ve 6 sporcunun Milli Takıma seçildiğini bildirdi.
     Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, sporcuların eğitimcilerinin nezaretinde Ankarada sağlık kontrollerinden geçirilerek müsabaka hazırlıkları için yapılan performans testlerine tabi tutulacağını belirtti.
     Gençlerimiz bu sporda yeni olmalarına rağmen aldıkları eğitimlerle başarılarını pekiştirip Milli Takıma katılmaya hak kazandığını ifade eden Bağcı, Ben bu sporcularımızın yapacakları müsabakalardan madalya alacaklarına inanıyorum. Adıyamanın birçok spor dalında olduğu gibi eskrim sporunda önemli derecelere imza atacağına inanıyorum.
     Bağcı, 22-24 Ağustos arasında Ankarada yapılacak olan Milli Takım Aday Kadrosu Sporcu Testlerine Adıyamandan Hakan Hayber, Vefai Turgay ve Recep Koçun antrenör olarak, Nisanur Özkalaycı, Zeynep Fırat, Mehlika Fırat, Barış Güler, Fatih Güneş, Ayça Akbaşın ise eskrim sporcusu olarak katılacağı bildirildi.
     İl temsilcisi ve antrenörlerden oluşan bir heyetin, eskirim sezonu değerlendirme toplantısına katılmak için Ankaraya gittiğini dile getiren Bağcı, Eskrim Federasyonu Başkanlığının Ankara Olimpik Sporcu Merkezinde yaptığı toplantıya Adıyamandan İl Temsilcisi Hakan Ayber, antrenör Vefai Turgay ve Recep Koçun katıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamanlı eskrimciler milli takımda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER