Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahin:

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahin: Yoğun yağışlardan dolayı, çiftçilerimiz ürünlerini mutlaka ilaçlamalı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, yoğun yağışlardan dolayı çiftçilerin ürünlerini mutlaka ilaçlamaları gerektiğini belirtti.
     Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, üretim dönemi içerisinde bulunulduğunu, kış aylarının aşırı yağışlarla geçtiğini anımsatarak, 2013 yılı ürün döneminde hububatların kalite ve verim kaybına uğramaması için titizlikle ilaçlanmaları gerektiğini ifade etti.
     Çiftçilerin Adıyamanda sıklıkla rastlanan arpa yaprak lekesi ve Septoria hastalıklarına karşı önlem almalarını isteyen Şahin, şunları kaydetti:
     Bu hastalıklar özellikle buğday, arpa, ve bir çok dar yapraklı bitkilerde görülebilmektedir. Özellikle nem oranı yüksek olan bölgelerimizde yoğunlukla rastlanmaktadır. Bu hastalıklardaki belirtiler yapraklarda lekelerin oluşması başlamaktadır. Bu hastalıklar, önlem alınmadığı takdirde hububatlarda önemli oranlarda verim kaybına neden olabilmektedir. Çiftçilerimizin konuyla ilgili mağduriyet yaşamaması için tedbirlerini almaları gerekmektedir. Yoğun yağışlardan dolayı çiftçilerimiz ürünlerini mutlaka ilaçlamalı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER