Adıyaman üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Adıyaman üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr Tuncay Yüce: -Hamileler kendi doktorlarına kontrole gitmeli ve doktorlarının önerilerine göre oruç tutmalılar


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr Tuncay Yüce, hamilelerin doktor kontrollerini sık sık yaparak oruç tutabileceklerini söyledi.
     Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Ayının aşırı sıcaklara denk gelmesi nedeniyle bu dönemde hamile ve bebek emziren annelerden oruçla alakalı çok fazla soru geldiğini belirtti.
     Hamilelerin günlük sıvı ihtiyaçlarını karşılayarak oruç tutabileceklerini belirten Yüce, Hamileler, Ramazanda günlük sıvı alımını dengeleyerek yaklaşık 3 litrelik sıvı alımı gerçekleştirerek oruç tutabilir. Bu dönemlerde doktor kontrollerini aksatmamaları gerekmektedir. Özellikle bebeğin ana sıvısının kontrolleri yapılarak, bu kontrollerde sıvı eksiğinin olmamasıdır. Ayrıca gerekli vitaminlerin eksik olmaması için düzenli beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir dedi.
     Yüce, hamilelerin kontrollerini mutlaka kendi doktorlarına yaptırması gerektiğine dikkati çekerek, hamilelerin kendi doktorlarına kontrole gitmelerini ve doktorlarının önerilerine göre oruç tutmaları yönünde uyarıda bulundu.
     Gebe kadınların, iftar ile sahur vakti arasında gerekli sıvı alımlarını yapmalarını önerdiklerini dile getiren Yüce, bu dönemde kan şekerleri düşüşlerinin olabileceğini ve bunu önlemek için yemeklerini az az ve sık sık yemelerin önerdiklerini anlattı.
     Oruçlu iken kan şekeri düşüklüğü fazla yaşayan hamilelere oruç tutmamaları tavsiyesinde bulunun Yüce, şunları kaydetti:
     Bu dönemde sık sık kan şekeri düşen ve mide asidindeki artmalardan dolayı ağza acı su gelmesi gibi aşırı şikayette bulunan hamilelerin doktorlarına kontrole gitmelerini ve oruç tutmalarını tavsiye ediyoruz. Yine hamililerde özellikle 20. haftadan sonra anı kan şekeri düşüklükleri çok fazla olabileceği için oruç tutmalarını önermiyoruz.
     Bebek emziren annelerin süt üretimi için sıvı alımının çok önemli olduğunu kaydeden Yüce, bebek emziren annelerde süt üretiminin büyük kısmını sıvı alımlarının oluşturduğunu ve bu bölgeden dolayı bebek emziren annelerin de sıvı alımına dikkat ederek günde 3 litre bir sıvı almaları gerektiğinin altını çizdi.
     Yüce, Bebekli anneler süt üretimini olumsuz etkilemeyecek şekilde oruç tutabilirler. Ancak gebelerde ve bebeklerini emziren annelerde iftar ve sahur vakti arasında yeterli miktarda sıvı alımlarını gerçekleştiremeyenlerin oruç tutmalarını kesinlikle önermiyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER