Adıyaman Türk Telekom Müdürü Gül:

Adıyaman Türk Telekom Müdürü Gül: Adıyamanın yüzde 60ının fiber internet alt yapısını hazırladık


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Türk Telekom Müdürü Fevzi Gül, Adıyamanın yüzde 60ının fiber internet altyapısını tamamladıklarını bildirdi.
     Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adıyamanda Türk Telekom fiber internet ve IP tv hizmeti vermeye başladıklarını belirterek, birçok noktada internet sağlayıcı merkezleri oluşturduklarını ifade etti.
     Adıyamandaki fiber internet bağlantısı çalışmaları hakkında bilgi veren Gül, şunları anlattı:
     Şu anda 450 binaya yani 11 bin haneye fiber internet hizmeti götürmüşüz. Ve şu anda 500ün üzerinde fiberle çalışan fiber internet abonesi var. Bu abonelere isteklerine göre 100 megabite kadar internet hızı sağlayabiliyoruz. Amacımız öncelikle bütün siteler, toplu konutlar ve alışveriş merkezleri gibi yerlere bu hızlı fiber internet hizmetini götürmek. Akabinde bütün ilçelerimize daha hızlı internet vermek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor
     Adıyamanda IP tv hizmeti vermeye başladıklarını kaydeden Gül, birçok vatandaşın bu hizmeti kullanmaya başladığını dile getirdi.
     Önümüzdeki dönemlerde IP tvnin büyük rağbet göreceğine dikkat çeken Gül, Yakında uydular tamamen kalkacak. Vatandaşlarımız internetten tüm kanalları seyredecekler. Şu an ilimizde IP tv yani internet üzerinden televizyon hizmeti vermekteyiz. Bu hizmetle uydu alıcıları ortadan kalkıyor. Başta il merkezi olmak üzere tüm ilçelerimizde dahil olmak üzere bu hizmeti yaymak ve en iyi şekilde ilimize hizmet verme temennisindeyiz dedi.
     İnternet servis sağlayıcı noktalarına da değinen Gül, Adıyamanda internet servis sağlayıcı olarak 17 noktada hizmet verdiklerini, bu noktalarda internet abonesi olunduğu taktirde şifre ile giriş yapılarak TTNET servis sağlayıcılarından internet hizmetinin kullanılabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Türk Telekom Müdürü Gül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER