Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası hizmet

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılışı -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Eğer zengin olmak istiyorsanız, ülke olarak zengin olmak istiyorsanız, 75 milyon olarak zengin olmak istiyorsanız, bunun tek bir yolu, tek bir ila


ADIYAMAN (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eğer zengin olmak istiyorsanız, ülke olarak zengin olmak istiyorsanız, 75 milyon olarak zengin olmak istiyorsanız, bunun tek bir yolu, tek bir ilacı var, o da girişimcilikten geçiyor dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışına ve fuar alanı temel atma törenine katıldı.
     Programların ardından iş adamlarıyla Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelen Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, kadın girişimcilerin bu tür programlara katılmasından memnuniyet duyduğunu, Türkiyenin hiçbir yerinde bu manzarayı görmediğini belirtti.
     Kadın ve genç girişimleri çok önemsediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:
     (Ben zengin olmak istiyorum, daha zengin olmak istiyorum...) Eğer zengin olmak istiyorsanız, ülke olarak zengin olmak istiyorsanız, 75 milyon olarak zengin olmak istiyorsanız, bunun tek bir yolu, tek bir ilacı var, o da girişimcilikten geçiyor. Girişimcisi olmayan bir ülke fakirdir. Girişimci nerede fazla ise ülke de o kadar zengindir. Bütün gelişmiş ülkelere bakın, iş girişimcilikte. Zenginlik burada. Ne petrol ne doğal gazda. Ama Allahıma binlerce şükür, bize müthiş bir girişimci ruhu vermiş.
     Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilere destek verilmesinin önemine de değindi. İş adamlarına Hz Muhammedin yolundan gitmeyi öneren ve Hz. Muhammedin eşi Hz. Haticenin tüccar olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, iş adamlarından kız çocuklarını girişimciliğe yönlendirmesini istedi.
     Türkiyede nüfusun yüzde 50sinden biraz fazlasının kadın olduğunu ancak toplam girişimciler içerisindeki kadın girişimcilerin oranının sadece yüzde 10u bulduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     Bizdeki anlayış şu, kusura bakmayın, kızlarımız okulunu okusun, iyi bir de üniversiteyi bitirsin, ondan sonra da iyi bir koca bulalım evinde otursun. Şimdi elhamdülillah Müslümanız. Peki biz kimi örnek alırız- Peygamber Efendimizi örnek alırız. O, bizim rehberimizdir. Onun sünnetini yapmaya çalışıyoruz. Peki arkadaş, kadınlara gelince neden Peygamber Efendimizin sünnetini yapmıyoruz- Peygamber Efendimizin eşi Hz. Hatice ne iş yapıyordu- Tüccardı ve o dönemin en büyük lojistikçisiydi. Peygamber Efendimiz Hz. Hatice validemizin yanında çalışırdı. Şimdi biz ne yapıyoruz- Kızlarımıza evde oturun... Ya arkadaş rehberin kimdi- Peygamberimiz, efendimiz. Peygamber Efendimizin neden yolundan gitmiyorsun- Yanlış yapıyoruz. Bizler kızlarımızı erkek çocuklarımız gibi girişimci olmaya heveslendirmeliyiz. Teşvik etmeliyiz. TOBB olarak onun için en büyük kadın örgütünü kurduk. Babalardan özellikle ricam, Peygamber Efendimizin yolundan gidin, kız çocuklarınızı teşvik edin
    
     -Cumhuriyetin 100. yıl hedefi-
    
     Hisarcıklıoğlu, cumhuriyetin 100. yılında ilk 10 ekonomiye girilmesi için rakiplerle aynı haklara sahip olunması gerektiğini vurguladı. Bunların gerçekleşmesi halinde 1. sıraya gelinebileceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, özel sektörün başarılarına dikkati çekti.
     Avrupadaki beyaz eşyaların her 4 tanesinden birinin Türk malı olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, Şimdi diyoruz ki, özel sektör olarak, 28. büyük ekonomiden aldık, 18e getirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk 10 ekonomi arasına girmek istiyoruz. Biz bunu yapar mıyız- Yaparız. Ama devletimizden tek bir isteğimiz var. Para, pul istemiyoruz. Hiçbir şey istemiyoruz. Tek isteğimiz bizim rakiplerimizle, önümüzdeki 8 ülke, 17 ülke var ya, onlarla bizim şartlarımızı aynı hale getir, gerisini bize bırak. Biz yaparız dedi.
     Hisarcıklıoğlu, bir ülkenin kalkınması için öncelikle sağlam bir anayasasının olması, ondan sonra sistemin düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin kalkınmasının önündeki engelin sistem hatasından kaynaklandığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Sistem artık bizi kaldırmıyor. Sistem yamalak olmuş. Artık sürekli patinaj yapıyor. Bu sistemi yeniden kurmamız lazım. Bütün kurum ve kuruluşlarınkini yeniden yapılandırmamız lazım. Çünkü sisteme yama yaptıkça sistem tutmaz oldu artık. Sistemi kökten değiştirmemiz lazım. Peki sistemin kökten değiştirilmesi nereden başlar- Binanın temelinden başlar. Temeli ne sistemin- Anayasa. Anayasadan başlayarak bütün sistemi yeniden yapılandırmamız lazım. Şimdi Mecliste grubu bulunan 4 siyasi partimiz de bize seçimlerde söz verdi. 75 milyona söz verdiler. Meclisteki partiler vatandaşların yüzde 95ini temsil ediyor. Temsil oranı da bu kadar yüksek. Diyoruz ki, bize söz verdiniz, yeni anayasamızı istiyoruz. Bunu açıkça istiyoruz. Mecliste kavga dövüş istemiyoruz, anayasa istiyoruz. Bunun bir an önce bitirilip sistemin yeniden yapılandırılması lazım.
    
     -CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da Türkiyenin barış, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmak zorunda olduğunu belirtti.
     Sürekli çatışma olduğu takdirde bereketin olmayacağını ifade eden Oran, Adıyaman bir huzur kenti. Adıyamandaki birlikteliğin Türkiyeye örnek olması gerekiyor. Türkiyenin bu tabloya, bu fedakarlığa çok büyük ihtiyacı var dedi.
     Adıyamanın başarısının altında birlikteliğin olduğunu vurgulayan Oran, şöyle konuştu:
     Bu il vatanına, bayrağına, bütünlüğüne, ülkeye her zaman saygı göstermiş, terörün içerisinde olmasına rağmen, etrafı her türlü provokasyona açık olmasına rağmen, bu il hep dik durmuştur. Her zaman işine bakmıştır. Toprakları önemli bir projede sular altında kalmasına rağmen, bir büyük ilçesi, onlarca köyü sular altında kalmasına rağmen bu il yine sağduyulu olmuştur. Gerçekten özel bir il. Bunu tüm samimi duygularımla söylüyorum. Bu ilin insanları adı gibi yaman insanlar. Fedakar ve cefakar insanlar.
     Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu da yeni hizmet binası hakkında bilgi vererek, fuar ve kongre merkezinin de kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.
     Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise Adıyaman sanayicisine yakışır bir oda binasının hizmete girdiğini ifade etti.
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş de projelerin hayata geçirilmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise kentteki sulama sorununa değindi.
     Bu arada, açılışa katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Adıyamana bir okul, Adıyamanspora da bir otobüs sözü verdi.
     Açılış programlarına bölgedeki belediye ile ticaret ve sanayi odası başkanları, sanayiciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan - Mustafa Aloğlu / Sevil Çelik
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER