Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Çelikhanda El Ele Gençlik projesi


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan, Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği tarafından hazırlanan El Ele Gençlik projesi başladı.
     Dernek Başkanı Akif Arduç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, proje kapsamında spor ve izcilik, balık tutma ve kitap okuma etkinliklerinin düzenleneceğini belirtti. Gençlerin projeden yararlanmalarını isteyen Arduç, şunları kaydetti:
     Bu faaliyetler yıl boyunca devam edecek ve yüzlerce gencimiz bu hizmetten yararlanacaktır. Bu sayede Bakanımız Suat Kılıçın bahsetmiş olduğu hedeflere de gençlerimizin ulaşacaklarına inanıyoruz. Sayın Bakanımızın projenin sunuş başlığındaGAP ve DAP bölgelerindeki gençlerimizin spor yoluyla sosyal hayata katılımlarını arttırmayı hedefleyen bir program başlattık demişlerdi. Dernek olarak biz de Bakanımızın belirttiği hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
    
     -Adıyamanda Kanola araştırması
    
     Adıyaman Üniversitesi tarafından Kanola bitkisinin verim ve kalitesinin belirlenmesi amacıyla araştırma yapıldı.
     Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet İnan, yaptığı açıklamada, yazlık ve kışlık Kanola bitkisinin verim ve yetişme şartlarıyla ilgili araştırma yaptıklarını belirtti. Özellikle sulu alanlarda yazlık çeşitlilerin erken hasat edilebilmesinin ikinci ürün açısından çok önemli olduğuna işaret eden İnan, şunları kaydetti:
     Kanola, bitkisel yağ olarak insanların beslenmesinde, yağı alındıktan sonra geri kalan küspesi hayvan yemlerinde ve tohumdan elde edilen yağ teknolojide kullanılmaktadır. Türkiyenin birçok bitkisel yağ bitkisinin yetiştirilebildiği ender bir ülke olmasına rağmen bitkisel yağ ihtiyacını karşılamak için ham maddeyi ithal etmemiz düşündürücü.
     İnan, GAP bölgesinin yağ bitkileri üretim alanlarının artırılmasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bundan dolayı üniversite olarak araştırma yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan-Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER